Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Kazakstan: förutse Expo-2017

DELA MED SIG:

publicerade

on

khan-shatyry2Av Colin Stevens.

Kazakstan är upptagen med förberedelser inför "Expo-2017". Astana – Kazakstans nya huvudstad - har vuxit till en framgångsrik mängd internationella forum. Med sin livfulla energi av en ung stat, neutral status och ett klimat av religiös tolerans, har den attraherat representanter för stater med olika religiös och kulturell bakgrund, vilket var en av de främsta anledningarna till International Exhibitions Bureau att tilldela Astana äran. .   

Den kommande utställningen, som kommer att hållas under sloganen "Future Energy", är tänkt som ett storskaligt projekt fokuserat på energi som en prioritet, som utforskar strategier, program och tekniker som syftar till utveckling av hållbara energikällor och tillförlitlighet och effektivitet för bevarande . Främjandet av förnybara energikällor kommer att visa besökarna behovet av deras aktiva deltagande i energisparpolitiken. Future Energys huvudsakliga syfte är att uppmärksamma allmänheten på lösningar och metoder för att tillhandahålla hållbar energihushållning.

Kazakstan är rikt på olja och utforskar sin potential inom vind- och vattenenergi, eftersom den stora stäppen och mängden floder är en naturlig miljö för grön energi, inklusive den ultimata livskällan på planeten – solen. Medan lagret av kolväten är begränsat, är grön energi en obegränsad resurs som snabbt håller på att bli en världsomspännande trend.

En möjlighet att vara bland pionjärerna i strävan har omvandlat 2 miljarder euro som spenderats på evenemanget till smarta investeringar för Kazakstans ekonomi, eftersom den nya infrastrukturen som byggs kommer att tjäna ytterligare syften i framtiden. När han besökte Astana ansåg International Exhibitions Bureau generalsekreterare Vincent Lossertales Expo-2017-utmaningen för Astana som "ekonomiskt ansvarig", och underströk att han skulle göra allt för att främja investeringar i Expo-2017 och därefter Kazakstan. Uppenbarligen är "Expo" mer än ett evenemang, utan ett framtidsparadigm – en vision och ett koncept för utvecklingen av Kazakstan som en modern stat.

"Expo är en viss typ av evenemang där du kan visa landet och dess nationella karaktär," sa Lossertales och antydde att de som tror att Expo i Astana inte kommer att hålla standarden "vet inte vare sig Astana eller Expo-2017 ''.

Ledningen för det nationella företaget Astana Expo-20,000 tillhandahåller 2017 XNUMX arbetstillfällen för landets arbetsmarknad och har åtagit sig att säkerställa endast det bästa för evenemanget. I gengäld förväntar de sig dock deltagande av internationella företag i världsklass.

Annons

Dessutom kommer framsteg i produktionen av energikällor som är "gjorda i Kazakstan" att ge en mycket attraktiv investeringsmöjlighet, vilket avsevärt förbättrar statens image på världsscenen. Astana Expo kommer att fortsätta en rad betydelsefulla evenemang och milstolpar, såsom upprättandet av den eurasiska ekonomiska gemenskapen, kongressen för ledarna för traditionella världsreligioner och OSSE:s toppmöte 2010.

Expo-2017 kommer att fortsätta denna tradition av att förstärka de gynnsamma effekterna av internationella utbyten för att bidra till mänsklighetens framsteg. Astana förväntar sig fem miljoner besökare under mässan – en fantastisk möjlighet för väst att möta öst.

Colin Stevens

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend