Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

EU-Ukraina: Kommissionär Füle träffar minister Deshchytsia i Prag

DELA MED SIG:

publicerade

on

fule_11Situationen i östra Ukraina och åtgärder för att genomföra EU:s stöd till Ukraina var huvudämnena under mötet mellan Utvidgningen och den europeiska grannskapspolitiken Kommissionär Stefan Füle (avbildad) och tillförordnad Ukraina Utrikes frågor Minister Andrii Deshchytsia i Prag den 25 april.

"Vi bevittnar ett allvarligt och farligt försök att avskräcka det ukrainska folket från att ta nya möjligheter och det internationella samfundet från att hjälpa till att försvara deras valfrihet", sade kommissionär Füle och betonade att ingen kan tvivla på EU:s fasta åtagande att tillhandahålla stark politiskt och ekonomiskt stöd till Ukraina.

Kommissionär Füle och minister Deshchytsia diskuterade konkreta åtgärder för att genomföra EU:s stöd till stabiliseringen av Ukraina. Med detta syfte skapade Europeiska kommissionen i början av april stödgruppen för att hjälpa Ukraina att genomföra den europeiska reformagendan, som omfattar politiska och ekonomiska reformer som överenskommits med Kiev baserat på landets behov. Europeiska kommissionen samarbetar nu med de ukrainska myndigheterna för att identifiera de områden där det europeiska tekniska och finansiella biståndet behövs mest och hur man kan använda det på ett mest effektivt sätt för moderniseringen av Ukraina och hjälpa det med genomförandet av associeringsavtalet och därmed sammanhängande reformer.

Kommissionär Füle lyfte också fram det planerade mötet i maj mellan president Barroso och premiärminister Yatsenyuk, och nyckelkommissionärer respektive ukrainska ministrar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend