Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Sekreterare Kerry: "Vi måste göra Europa mindre beroende av Ryssland för energi"

DELA MED SIG:

publicerade

on

2013-12-28T181051Z_1_CBRE9BR1EJH00_RTROPTP_4_PHILIPPINES-USA-KERRY"Den här krisen i Ukraina är en väckarklocka för oss att påskynda det arbete vi har gjort för att främja ett starkare, mer välmående transatlantiskt samhälle", sa USA:s utrikesminister John Kerry den 29 april. "Hela vår modell av globala ledarskap står på spel."

"Om vi ​​vill ha ett Europa som är både helt och fritt, då måste vi göra mer tillsammans omedelbart, med en känsla av brådska, för att se till att europeiska nationer inte är beroende av Ryssland för större delen av sin energi", sade han. anmärkningar vid Nordatlantiska rådet. "I denna tid av nya energimarknader, i denna tid av oro över globala klimatförändringar och koldioxidöverbelastning, borde vi kunna skynda oss till förmågan att kunna göra Europa mindre beroende. Och om vi gör det kommer det att vara en av de största enskilda strategiska skillnaderna som kan göras här.”

"Vi måste investera i grunden för vårt ekonomiska partnerskap", fortsatte han. Transatlantic Trade and Investment Partnership "kommer att göra mer för att förändra vårt sätt att göra affärer och några av våra strategiska överväganden än något annat enskilt ekonomiskt steg som vi kan ta, med det enda undantaget av energioberoende."

Han hävdade också att "vi inte kan fortsätta att tillåta allierade försvarsbudgetar att krympa".

hitta USA: s ambassadör till EU Gardner på Twitter och USA: s uppdrag till EU den Facebook, Youtube, Twitter, blogg och webbsajt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend