Två hundra ungdomar hålla sina egna fotbolls-VM i Brasilien för att protestera mot våld

World_Vision_Cup_HeaderDen här veckan kommer pojkar och flickor från hela världen är rivaler på fotbollsplanen, men kommer att förenas som en att tala ut mot orättvisor och våld de säger förstör sina liv.

Fotbollsturneringen kommer att se ungdomar från 13 länder uppmanar världens ledare att arbeta för en mer rättvist samhälle där de kan utöva sina rättigheter. "Ett rättvist samhälle är en där alla barn har lika rättigheter och skyddas", säger Abudlhakim, 11, från Etiopien. "Jag vill leva i ett samhälle där barn uppmärksammas och där de får delta för att bygga en bättre värld för alla", säger Brownley, 13, från Haiti.

Hela veckan, barnen samlades i Recife kommer att tala om frågor som våld, barnarbete och sexuellt utnyttjande under workshops, presentationer och gruppdiskussioner. "Ojämlikhet och våld hindrar alltför många barn och ungdomar från att ha lika stor chans att spela spelet i livet," sade Joao Diniz, World Vision Brasilien nationell chef. "De vet detta, och de vill ändra detta, så World Vision Cup är en chans för dem att börja se denna förändring."

Eduardo, en 19-årig pojke från Recife, ser fram emot att dela sina erfarenheter med andra från hela världen. "Jag själv växte upp i våld. Jag själv växte upp i en våldsam samhälle. Min pappa greps och det var inte bra för mig. Nu arbetar jag på att hitta lösningar på dessa problem som påverkar min generation och World Vision Cup är en fantastisk möjlighet att uppmana ledare att vidta åtgärder. "

Barnarbete och våld förblir ett problem för Europa, som betonas i ett uttalande nyligen av Europarådets kommissarie för mänskliga rättigheter. World Vision Cup är ett tillfälle att upprepa EU: s starka engagemang för genomförandet av EU: s politik för att främja och skydda barns rättigheter överallt i världen.

På 20 November 2012, med anledning av Internationella barndagen, meddelade EU: s utrikespolitiska chef Catherine Ashton att den europeiska avdelningen för yttre åtgärder (EEAS) planerat att lansera en global kampanj november 2013 till november 2014 att stoppa våldet mot barn. Centrala förare i kampanjen skulle vara EU: s delegationer i länder runt om i världen.

"Våld mot barn är en oroande global företeelse. Det är en källa till stor oro för World Vision och andra barn fokuserade organisationer som sedan dess har vi inte hört mycket om några framsteg i den avsedda EU-kampanj, eller för den delen om själva kampanjen. Detta understryker varför vi ständigt måste arbeta med EU och dess institutioner för att påminna dem om behovet av att hitta och finansiera effektiva sätt att garantera rättigheter och skydd av barn ", säger World Vision EU representant, Marius Wanders.

Under hela veckan, det finns en serie av händelser:

· Torsdag, 15 maj: Final match i turneringen vid Eladio de Barros Carvalho stadion.
· Fredag, 16 maj, 9h: Avslutningsceremoni på morgonen vid Eladio de Barros Carvalho stadion. Deltagarna kommer att överlämna sin "Letter of Recife" till representanter från regeringen, FN, UNICEF och World Vision. Ett pressmeddelande kommer att bli tillgängligt och cirkulerat.
· Lördag, 17 maj vid 10h: Flash mob gratis stilfotboll i Marco Zero, Recife. En offentlig handling för att stödja Ett mål kampanj som syftar till att tända en rörelse för att ta upp frågan om undernäring bland barn i Asien, med hjälp av fotboll som katalysator.Deltagande länder lista:
Etiopien, Mongoliet, Bolivia, Honduras, Ecuador, Dominikanska Republiken, Sydkorea, Australien, Kanada, Tyskland, Haiti och Brasilien.

Spokespeople lista:
På World Vision Cup: Joao Diniz, World Vision Brasilien nationell chef
På World Vision Brasiliens program: Maria Carolina, World Vision Brasilien Operations Director
På MJPOP, Brasilien ungdom opinionsbildning nätverk: Reinaldo Almeida, MJPOP koordinator för World Vision Brasilien

· World Vision Cup-videoen är finns här.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Brasilien, Barnomsorg, Utveckling, världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *