Anslut dig till vårt nätverk!

Brasilien

Två hundra ungdomar hålla sina egna fotbolls-VM i Brasilien för att protestera mot våld

publicerade

on

World_Vision_Cup_HeaderDen här veckan kommer pojkar och flickor från hela världen är rivaler på fotbollsplanen, men kommer att förenas som en att tala ut mot orättvisor och våld de säger förstör sina liv.

Fotbollsturneringen kommer att se ungdomar från 13 länder uppmanar världens ledare att arbeta för en mer rättvist samhälle där de kan utöva sina rättigheter. "Ett rättvist samhälle är en där alla barn har lika rättigheter och skyddas", säger Abudlhakim, 11, från Etiopien. "Jag vill leva i ett samhälle där barn uppmärksammas och där de får delta för att bygga en bättre värld för alla", säger Brownley, 13, från Haiti.

Hela veckan, barnen samlades i Recife kommer att tala om frågor som våld, barnarbete och sexuellt utnyttjande under workshops, presentationer och gruppdiskussioner. "Ojämlikhet och våld hindrar alltför många barn och ungdomar från att ha lika stor chans att spela spelet i livet," sade Joao Diniz, World Vision Brasilien nationell chef. "De vet detta, och de vill ändra detta, så World Vision Cup är en chans för dem att börja se denna förändring."

Eduardo, en 19-årig pojke från Recife, ser fram emot att dela sina erfarenheter med andra från hela världen. "Jag själv växte upp i våld. Jag själv växte upp i en våldsam samhälle. Min pappa greps och det var inte bra för mig. Nu arbetar jag på att hitta lösningar på dessa problem som påverkar min generation och World Vision Cup är en fantastisk möjlighet att uppmana ledare att vidta åtgärder. "

Barnarbete och våld förblir ett problem för Europa, som betonas i ett uttalande nyligen av Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter. World Vision Cup är ett tillfälle att upprepa EU: s starka engagemang för genomförandet av Europeiska unionens politik för främjande och skydd av barns rättigheter överallt i världen.

På 20 November 2012, med anledning av Internationella barndagen, meddelade EU: s utrikespolitiska chef Catherine Ashton att den europeiska avdelningen för yttre åtgärder (EEAS) planerat att lansera en global kampanj november 2013 till november 2014 att stoppa våldet mot barn. Centrala förare i kampanjen skulle vara EU: s delegationer i länder runt om i världen.

"Våld mot barn är en oroande global företeelse. Det är en källa till stor oro för World Vision och andra barn fokuserade organisationer som sedan dess har vi inte hört mycket om några framsteg i den avsedda EU-kampanj, eller för den delen om själva kampanjen. Detta understryker varför vi ständigt måste arbeta med EU och dess institutioner för att påminna dem om behovet av att hitta och finansiera effektiva sätt att garantera rättigheter och skydd av barn ", säger World Vision EU representant, Marius Wanders.

Under hela veckan, det finns en serie av händelser:

· Torsdagen den 15 maj: Slutmatch i turneringen på stadion Eladio de Barros Carvalho.
· Fredagen den 16 maj, 9h: Avslutningsceremoni på morgonen på stadion Eladio de Barros Carvalho. Deltagarna kommer att överlämna sitt 'Letter of Recife' till representanter från regeringen, FN, UNICEF och World Vision. Ett pressmeddelande kommer att göras tillgängligt och spridas.
· Lördag 17 maj kl 10: Flashmob fotboll i stil Marco Zero, Recife. En offentlig handling för att stödja Ett mål kampanj som syftar till att tända en rörelse för att ta upp frågan om undernäring bland barn i Asien, med hjälp av fotboll som katalysator.Deltagande länder lista:
Etiopien, Mongoliet, Bolivia, Honduras, Ecuador, Dominikanska Republiken, Sydkorea, Australien, Kanada, Tyskland, Haiti och Brasilien.

Spokespeople lista:
På World Vision Cup: Joao Diniz, World Vision Brasilien nationell chef
På World Vision Brasiliens program: Maria Carolina, World Vision Brasilien Operations Director
På MJPOP, Brasilien ungdom opinionsbildning nätverk: Reinaldo Almeida, MJPOP koordinator för World Vision Brasilien

· World Vision Cup-videon är finns här.

Brasilien

# Brasiliens suppleantschef varnar för att förfölja #Huawei

publicerade

on

Chefen för Brasiliens deputeradekammare varnade för att landets 5G-auktionspolitik inte borde påverkas av ideologi, rapporterade Reuters, dagar efter att rykten uppstod att USA potentiellt erbjuder incitament för operatörer att stänga av Huawei-utrustning, skriver Chris Donkin of Mobile World Live.

Rodrigo Maia, som leder Brasils underhus, sa att kommunikationsregleringen Anatel bör lämna fokus på att uppmuntra till fri och rättvis konkurrens för att hålla konsumentpriserna låga i sin 5G-auktionspolicy, snarare än att engagera sig i politiska debatter om Kina.

Landet kommer ännu inte att hålla sin 5G-spektrumauktion, som hade planerats till mars men var drev tillbaka tidigare i år med ett nytt datum som ännu inte avslöjats.

Maias kommentarer följer omfattande rapporter om USA: s erbjudande att tillhandahålla finansiering för att hjälpa operatörer i Brasilien att köpa utrustning från alternativa leverantörer till Huawei.

Om ett finansieringsavtal inträffar, skulle det vara ett betydande steg i en amerikansk kampanj för att försöka övertyga allierade länder att följa sin egen politik och stänga Huawei och andra leverantörer som den anser vara en säkerhetsrisk av 5G.

Hittills några andra länder har slagit direkt förbjuden på operatörer som använder utrustning från specifika leverantörer, även om ett antal har infört olika gränser eller begränsningar för att säkerställa en blandning av leverantörer.

Huawei har konsekvent förnekat alla anklagelser relaterade till säkerheten för dess utrustning och kinesiska statens inflytande.

Fortsätt läsa

Brasilien

USA "i samtal" för att finansiera # 5G i #Brazil och hålla #Huawei ute

publicerade

on

nätverk, 5gUSA är i samtal med Brasilien kring finansiering av sina 5G-infrastrukturprojekt för att låsa Huawei ur landets nästa generations nätverk, sa den amerikanska ambassadören i Brasilien i en tidningsintervju, skriver Matthew Broersma.

USA: s ambassadör i Brasilien, Todd Chapman, sa i en intervju med tidningen FSP att USA också var ute efter att genomföra liknande finansieringsprojekt "i andra delar av världen".

Chapman sa att spärr av kinesisk utrustning var "en fråga om nationell säkerhet och ekonomins säkerhet själv".

Finansieringen skulle stödjas av International Development Finance Corporation, en utvecklingsbank som skapades av USA i slutet av 2018 för att motverka Kinas egna omfattande internationella utvecklingsprojekt.

Vita huset. Bildkredit: USA: s regeringInvesteringsklimat

Det skulle fokusera på att få in 5G-utrustning från Ericsson och Nokia, sade Chapman.

”Det har varit några samtal i Brasilien, bland annat med mitt deltagande,” berättade han för tidningen. "Och detta händer också i andra delar av världen, det är inte bara i Brasilien som vi vill arbeta med Ericsson och Nokia."

Han nämnde att USA sätter in ett program som heter 5G Clean Path den 1 augusti som kommer att hindra amerikanska diplomatiska anläggningar från att använda tjänster från nätoperatörer som använder kinesisk utrustning.

Han hävdade att internationella investerare skulle kunna vara försiktiga med länder som använder Huawei-komponenter.

"Vem vill göra investeringar i länder där deras information inte kommer att skyddas?" Chapman berättade för tidningen.

"Allt detta påverkar investeringsklimatet i landet."

'Säkerhetsintresse'

USA har varit det uppmanar sina allierade att stänga av kinesisk tillverkad utrustning från deras 5G-infrastrukturprogram, men hittills bara en handfull, inklusive Australien och Nya Zeeland, har gjort det.

"Jag hoppas att vi här i Brasilien kommer att ha ett beslut som kommer att tillfredsställa ditt nationella, ekonomiska och säkerhetsintresse," sa Chapman.

USA hävdar att den kinesiska regeringen kan tvinga Huawei att spionera efter länder som använder dess utrustning, medan Huawei säger att den inte kunde tvingas och inte har medel att göra det.

Senast USA sa att det skulle förändra exportlagarna för att avbryta Huawies leverans av mikroprocessorer tillverkade av utländska företag som använder amerikansk utrustning eller programvara.

Företaget har anklagat USA för att använda nationell säkerhet som ett påskott för att hobba fri konkurrens.

Engagemang

Huawei har haft en närvaro i Brasilien i 20 år - som i Storbritannien - och hjälper telekommunikationsföretag att uppgradera sina nät inför en förväntad 5G-spektrumauktion.

Företaget har genomfört 5G-tester med alla fyra stora transportörer i Brasilien och förra året planerades enligt uppgift att bygga en annan fabrik i staten Sao Paolo år 2022.

Huawei tidigare denna månad lanserade en reklamkampanj i Storbritannien markerar 20-årsjubileet för sin närvaro på den brittiska marknaden och sa att det var engagerat i landet.

Fortsätt läsa

Brasilien

#FinnishEUPresidency uppmanade att stärka de mänskliga rättigheterna på företagen

publicerade

on

Den tragiska dammen kollapsar i Brumadinho, Brasilien, på 25 januari, som såg åtminstone 150 liv förloras och tusentals försörjningsförhållanden förstörs, belyser den mänskliga kostnaden för svaga regler för företag som arbetar i den globala södern. Trots dessa faror förblir de flesta europeiska företagens tillvägagångssätt för mänskliga rättigheter och arbetstagarrätt överflödiga, sätter liv i fara och brinner misstro mot regering och näringsliv, skriva Phil Bloomer och Sharan Burrow.

Det finska EU-ordförandeskapet i år ger möjlighet att ändra detta. En grupp civilsamhälle och fackliga ledare utfärdat en öppet brev denna vecka uppmanar den finska regeringen att intensifiera EU: s ambition att ta itu med företagets inverkan på mänskliga rättigheter. Brevet kräver en allvarlig drivkraft för att kräva mänskliga rättigheter omhändertagande från företag på EU-nivå - en orsak som går till grund på grund av den svaga implementeringen av insynskraven på företagen.

Idag är 50 av världens största företag beroende av a dold arbetskraft. Dessa arbetstagare utgör 94% av företagens totala arbetskraft, men har inget direkt förhållande till det multinationella företaget själv, vars vd inte tar ansvar för välfärden för de människor som ger rikedom för sina aktieägare. Detta avslöjar omfattningen av krisen för mänskliga rättigheter och arbetstagares rättigheter i globala försörjningskedjor.

Förra året trädde EU: s icke-finansiella rapporteringsdirektiv i kraft och krävde att företagen skulle inkludera uttalanden om miljöpåverkan och respekt för de mänskliga rättigheterna i sina årsrapporter. Den första analysen av hur detta genomförs över alla kriterier finner att företagen i bästa fall visar ytligt engagemang.

Av 100-företag analyserade av Alliansen av Corporate Transparency, över 90% rapporterade ett åtagande att respektera mänskliga rättigheter. Men bara 36% beskriver deras due diligence-system för mänskliga rättigheter, medan 26% ger ett tydligt uttalande om framträdande människorättsfrågor och bara tio procent beskriver exempel eller indikatorer för att visa en effektiv hantering av dessa högriskproblem.

Enligt FN: s vägledande principer om företag och mänskliga rättigheter, alla företag har ett ansvar att engagera sig i rättvisa om mänskliga rättigheter för att identifiera, förhindra och mildra mänskliga konsekvenser. Detta ansvar återges i OECD Due Diligence-ramverket, som har använts i andra EU-regler för att hantera konfliktmineraler.

Alliansen för Corporate Transparency-rapporten finner dock att bristen på klarhet i EU: s icke-finansiella rapporteringsdirektiv har resulterat i att företag väljer en minimal miniminivå i stället för djupare engagemang i linje med dessa internationella standarder.

Detta bristfälliga svar från företagen speglar erfarenheterna i andra jurisdiktioner med obligatoriska insynskrav, såsom Storbritanniens moderna slaveri Act som inte har levererat den transformationsförändring som många hoppades på. De senaste analysen fann att 70% av FTSE 100-företagen inte rapporterar tillräckliga åtgärder för att hantera slaveri enligt lagen. En oberoende granskning utförs för närvarande och en delårsrapport rekommenderade nyligen att stärka lagen genom att införa sanktioner. På samma sätt, 28% av brittiska företag som bedöms enligt EU-direktivet nämner inte ens modernt slaveri i sina årsredovisningar.

Som noterat av Europaparlamentets vice ordförande Heidi Hautala: "Det är svårt att kräva hållbara beslut från investerare om de inte har någon synlighet för hållbarheten i företagets åtgärder." Investerare inklusive Investor Alliance för mänskliga rättigheter, den FN: s principer för ansvariga investeringar, och till och med världens största kapitalförvaltare BlackRock, kräver alltmer att företagen ska öka sina engagemang i sociala och miljömässiga frågor.

Några ledande företag följer det här samtalet, men de förblir i minoriteten. Företag som finska multinationella Nokia och mer än 70 andra finländska företag erkänner också alltmer affärssaken för reglering för att jämna ut spelplanen.

Det finns tecken på att kravet på mänskliga rättighetskrav på grund av diligence ökar starkare i hela Europa. Enligt den nationella handlingsplanen för företag och mänskliga rättigheter har den tyska regeringen öppnat möjligheten till lagstiftningsåtgärder om mindre än 50-procenten av de tyska företagen genomförs av 2020 för mänskliga rättigheter. en lagförslag diskuteras enligt uppgift att de tyska företagen har över 250-anställda och mer än € 40 miljoner i årsomsättningen för att genomföra de mänskliga rättigheterna i sina försörjningskedjor. Andra regeringar inklusive Schweiz, Luxemburg, Nederländerna och Österrike överväger lagstiftningsförslag för att undersöka införandet av sådan lagstiftning också. Alla ögon är nu på Frankrike, det första landet att anta ett sådant krav enligt dess Vakt om vaksamhet. Medan dessa initiativ på nationell nivå är viktiga och välkomna, kan de leda till endast enstaka lösningar.

För att undvika detta skulle EU kunna spela en viktig roll när det gäller att samordna och harmonisera dessa initiativ, och Finland är väl rustat att ta upp denna utmaning under sitt EU-ordförandeskap. Finland är ett av de första länderna som utfärdar en Nationell handlingsplan på affärs och mänskliga rättigheter och har a stark rörelse av civilsamhällets grupper, fackföreningar och företag som efterlyser obligatorisk lagstiftning om skyldighet till diligence.

Medan fler och fler verkställande direktörer erkänner exploateringsskandalerna och till och med slaveri i sina försörjningskedjor kräver trycket att fungera som ansvariga arbetsgivare över hela sin verksamhet obligatorisk due diligence. Det finns inga fler ursäkter för företag. De kommer att hållas ansvariga för att de inte har vidtagit åtgärder för att förhindra risken för mänskliga rättigheter och arbetsrättigheter genom sina försörjningskedjor.

Starkare och mer harmoniserade krav på diligensrättighet för mänskliga rättigheter skulle gå långt för att ge investerare och det civila samhället bättre information för att bedöma huruvida företagen gör tillräckligt för att uppfylla sitt ansvar för de mänskliga rättigheterna och att företagen ska fatta mer informerade investeringar och inköpsbeslut.

Ännu viktigare, om de gör det rätt, kan de rädda liv och försörjning. För att vinna tillbaka arbetarnas och väljarnaas förtroende kommer det att ta rättsstatsprincipen och garantera en trygg och rättvis framtid.

Sharan Burrow är generalsekreterare för Internationella fackliga samorganisationen. Phil Bloomer är verkställande direktör för Resurscenter för affärs- och mänskliga rättigheter.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend