Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

G7 Summit: Mer sammanhängande diplomati behövs gentemot Ryssland säger Greens

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140528_1I en kommentar i samband med veckans G7-toppmöte i Bryssel (4-5 juni), sade De gröna/EFA:s ordförande Rebecca Harms: "Medan G7-ledarna träffas i Bryssel fortsätter situationen i östra Ukraina att eskalera. G7 kan inte stå passivt och acceptera denna försämring, med dess oundvikliga humanitära konsekvenser. Man måste hitta ett sätt att få Ryssland att uppfylla sina åtaganden om nedrustning av separatisterna, som man gjorde i Genève. Ryssland måste omedelbart och offentligt upphöra med allt stöd till beväpnade separatister.

"Det kan inte finnas någon militär lösning på konflikten om Ukraina och insisterandet av Natos generalsekreterare är kontraproduktivt. G7 och EU måste engagera sig i en mer sammanhängande diplomati som ska tas på allvar av Ryssland, inklusive meningsfulla ekonomiska sanktioner. OSSE:s uppdrag behöver stärkas ytterligare. Ryssland måste uppfylla sina skyldigheter som medlem av OSSE och offentligt kräva att alla team och försvunna journalister, politiker och civila omedelbart friges.

"Det är välkommet att G7 också kommer att undersöka sätt att minska vårt beroende av rysk energiexport. Den ryska strategin att använda sina råvaror för politiska syften kräver dock också ett enat europeiskt svar. En gemensam europeisk energistrategi måste grundas på solidaritetsprincipen, med förnybar energi och energieffektivitet i centrum. Ett retrograd steg tillbaka mot en fossilbränsle- och kärnkraftsbaserad energipolitik skulle stå i strid med målet att skapa en hållbar och ren energiframtid för Europa."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend