Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Swoboda: "Ny palestinsk regering kan vara första steget mot fred för hela palestinskt territorium"

DELA MED SIG:

publicerade

on

F140320IR12-e1398373144262På måndag (3 juni) President Mahmoud Abbas från den palestinska myndigheten svor in en ny regering med målet att återförena Västbanken och Gazaremsan efter sju år av politisk och social splittring. Ceremonin ägde rum sex veckor efter att Palestina Liberation Organization och Hamas-rörelsen, som styrt Gaza sedan 2007, undertecknade en pakt banar väg för den nya regeringen.

 

I en kommentar om den nya palestinska regeringen sa S&D-gruppens ordförande Hannes Swoboda: "Den nya palestinska regeringen är en chans för palestinier att kämpa för alla palestinier på ett enat sätt.

"Det är bra att alla medlemmar i denna nya partipolitiska regering, som inte inkluderar några Hamas-medlemmar, accepterar de grundläggande och överenskomna villkoren för att hitta ett fredsavtal med Israel. Det kan vara början på att tänka på steg mot fred för hela det palestinska territoriet: Västbanken och Gaza.

“The new government upholds all the principals of the Middle East Quartet – including the US, the EU, the UN and Russia – by recognizing Israel, refraining from violence and fulfilling all existing agreements.

“We call on the EU and European governments to continue their financial support for the new government.

– Det är särskilt viktigt att levnadsvillkoren och rörelsefriheten för alla palestinier ökar. Men det är lika viktigt att garantera säkerheten för alla medborgare i Palestina och Israel.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend