Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

G7:s ledare måste sluta spela för att följa den rika eliten, säger Oxfam

DELA MED SIG:

publicerade

on

OBE_3346__TDH4972-lpr“G7 leaders must stop playing to the tune of the wealthy elite,” says Oxfam. “It’s time to change the tempo. Wealthy elites have captured political power to drive policies that promote their interests at the expense of everyone else, which has led to a widening gap between the richest and the poorest. To help reverse this trend, G7 leaders must be more transparent about financial dealings and stop tax dodging at home and at the international level. By doing so, governments around the world could raise much needed money to fund public services like health and education, reducing economic inequality.”

85 människor in the world own as much wealth as half the world’s population. When multinationals or individuals get rich by exploiting different national tax rules it is not fair, according to Oxfam – G7 leaders must take on the wealthy elite and multinational corporations to make sure they pay their fair share of taxes.

I en händelse idag (4 juni) G7-ledarna, avbildade av Oxfam Big Heads i Bryssel (avbildad) belyste hur G7 fortsätter att spela till tonerna av den rika eliten, som representeras av Mr Money, orkesterdirigenten. Mr Money dirigerade orkestern för G7 Big Heads som spelade Abbas Money, Money, Money sång med visuellt kraftfulla instrument som kontrabasar och cello. Mr Money stod lång och arrogant, klädd i mycket snygga kostymsvansar med en batong som dirigerade G7-orkestern. Hans personliga skötsel är oklanderlig. Hans tillbehör talade om stora pengar (en hög hatt, pengasymboler, stående på en låda med pengar, med olika kontantsedlar väl synliga). Han representerar den rika eliten och G7-ledarna spelar på hans melodi.

G7-toppmötet: Smutsig energi, pengar, pengar, pengar

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend