Anslut dig till vårt nätverk!

Utvecklingsländer

WFP:s hungerambassadör José Mourinho belyser barn som drabbats av en glömd kris

DELA MED SIG:

publicerade

on

604ABIDJAN – World Food Programme (WFP) Ambassador Against Hunger Jose Mourinho har använt ett besök i Elfenbenskusten för att uppmärksamma den positiva inverkan som bra kost kan ha på små barns liv. Under sin första resa som WFP-hungerambassadör besökte Mourinho en skola i Yamoussoukro, där barn får gratis dagliga måltider som en del av ett WFP-program.

"Mat är en magnet för dessa barn, som uppmuntrar dem att stanna i skolan och hjälper dem att fokusera på sina lektioner och ge den näring de behöver för att leva ett hälsosamt liv", sa Mourinho efter sitt besök på Nanan grundskola utanför Yamoussoukro förra veckan. "WFP finns till för dessa barn, oavsett om de är i Elfenbenskusten, Syrien, Sydsudan eller någon annanstans där tillgång till hälsosam, näringsrik mat är en utmaning."

WFP arbetar i partnerskap med den nationella regeringen och icke-statliga organisationer i Elfenbenskusten och har tillhandahållit livsmedelshjälp under de senaste perioderna av inbördes konflikter och osäkerhet.

"WFP:s livsmedelsbistånd hjälpte till att rädda liv under åren av civila stridigheter här i Elfenbenskusten, men det spelar en lika viktig roll för att säkerställa stabilitet och framtida utveckling nu när landet har slagit in på vägen mot fred", säger WFP:s landschef Gianluca Ferrera. "Jose Mourinhos besök är oerhört viktigt eftersom det hjälper oss att dra tillbaka uppmärksamheten till Elfenbenskusten och visa de positiva framsteg vi har gjort de senaste åren samtidigt som det påminner världen om det viktiga arbete som återstår att göra."

Mourinho tillkännagavs som WFP Ambassador Against Hunger i maj i år och kommer att arbeta som en förespråkare för organisationen och öka medvetenheten om WFP:s arbete och strävan att nå noll hunger. Han är en del av ett team av WFP-ambassadörer som inkluderar skådespelaren Drew Barrymore, sångerskan Christina Aguilera och fotbollsspelaren Kaka.

WFP är världens största humanitära organ som bekämpar hunger världen över, levererar mat i nödsituationer och arbetar med samhällen för att bygga motståndskraft. Under 2013 hjälpte WFP mer än 80 miljoner människor i 75 länder. Följ på Twitter @wfp_media

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend