Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Netanyahu: "Hamas kommer att betala" efter att begravda kroppar av kidnappade tonåringar hittats nära Hebron

DELA MED SIG:

publicerade

on

1700302-5-e1402748575119-635x357Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sa till ett krismöte i sitt kabinett måndag kväll (30 juni) att "Hamas är ansvarigt och Hamas kommer att betala" efter de begravda kropparna av Eyal Yifrach (19), Gilad Shaar (16) och Naftali Fraenkel, 16 -åring med dubbelt israelisk-amerikanskt medborgarskap, kidnappad den 12 juni, hittades i ett område mellan Halhul och Karmei Tzur, norr om Hebron. 

Israeliska säkerhetsstyrkor, som hade genomfört omfattande sökningar i området, stängde av området och förklarade det som en stängd militärzon. Hebron var också förseglad. Ett sökteam från den lokala fältskolan i Kfar Etzion, tillsammans med IDF-soldater från en elitenhet, hittade tonåringarna. De lokala volontärerna hade bett i två veckor att få delta i sökandet.

De tre pojkarna kidnappades vid en liftpost när de begav sig hem från en talmudisk skola utanför bosättningen Alon Shvut i Etzionblocket söder om Jerusalem. Kropparna hittades omkring klockan 17, bundna och delvis begravda, på ett öppet fält i ett svårtillgängligt område känt som Wadi Tellem.

Föräldrarna fick under måndagskvällen besked om att kropparna hittats. Släktingar samlades i de tre familjehemmen. Israels premiärminister ringde till familjerna och uttryckte sina kondoleanser. Utrikesdepartementets taleskvinna Jan Psaki kallade nyheten om morden "en tragedi" och manade till fortsatt samarbete mellan Israel och den palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor trots "smärtan på marken".

De tre israeliska tonåringarna hade dödats kort efter deras bortförande, och kropparna kasserades tydligen hastigt. Kropparna var inte i gott skick när de hittades, sa Channel 2. "Det var en hemsk syn."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend