Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Det globala lagförslaget om mänskliga rättigheter och antikorruption av Magnitsky godkändes av den amerikanska senatens utrikeskommitté

DELA MED SIG:

publicerade

on

sergei-magnitskyI en milstolpe omröstning har den amerikanska senatens utrikeskommitté godkänt en ny Global Magnitsky Bill (S. 1933), som bygger på framgången med Rysslandsfokuserad Magnitsky-lagstiftning genom att införa riktade sanktioner mot korrupta tjänstemän och människorättsförtryckare runt om i världen.

"Den nya Global Magnitsky Human Rights & Anti-Corruption lagförslaget är en historisk lag som utformats för att avskräcka och skapa konsekvenser för dem som är ansvariga för korruption och kränkningar av mänskliga rättigheter runt om i världen idag. Magnitsky-sanktioner är den nya tekniken för att bekämpa kränkningar av mänskliga rättigheter under 21-talet”, säger William Browder, ledare för den globala Magnitsky-rättsrörelsen.

Det nya lagförslaget Global Magnitsky utökar den amerikanska presidentens befogenhet att införa riktade sanktioner mot utländska personer som är involverade i korruption och grova kränkningar. De Globala Magnitsky-sanktionerna inkluderar viseringsförbud och frysning av tillgångar för enskilda människorättsöverträdare var som helst i världen.

År 2012 antog den amerikanska kongressen den Rysslandsfokuserade Magnitsky-lagen som inför sådana riktade sanktioner mot individer som var inblandade i tortyr och dödande av den ryske antikorruptionsadvokaten Sergei Magnitsky, mörkläggningen av dessa brott och individer som är ansvariga för förtrycka andra ryska medborgarrättsaktivister.

Sedan Magnitsky-lagen antogs har 30 personer placerats på den amerikanska regeringens sanktionslista, inklusive ryska regeringstjänstemän samt ledare för Klyuev Crime Group ansvariga för stölden av 230 miljoner dollar av ryska offentliga medel som avslöjats av sena Sergei Magnitsky.

Det globala Magnitskylagförslaget är det senaste i raden av försök från USA och Europa för att bygga vidare på Magnitsky-lagen och få ett slut på straffrihet för människorättsöverträdare och korrupta tjänstemän runt om i världen. Efter omröstningen i senatens utrikesutskott är nästa steg i lagstiftningsprocessen att det globala Magnitskylagförslaget ska röstas i senaten.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend