Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Väst går med på bredare ryska sanktioner eftersom Kiev säger att styrkor nära kraschplatsen

DELA MED SIG:

publicerade

on

US and European leaders agreed on Monday (28 July) to impose wider sanctions on Russia’s financial, defense and energy sectors as Ukraine said its forces advanced toward the crash site of Malaysian flight MH17.

De nya sanktionerna, som USA:s president Barack Obama och ledare för Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Italien som diskuterades i ett telefonkonferenssamtal, syftar till att öka trycket på Rysslands president Vladimir Putin efter att det malaysiska flygplanet sköts ner över territorium som hålls av pro-Moskva-rebeller i östra delen av landet. Ukraina.

“It’s precisely because we’ve not yet seen a strategic turn from Putin that we believe it’s absolutely essential to take additional measures and that’s what the Europeans and the United States intend to do this week,” said Tony Blinken, a national security adviser to Obama.

The crash earlier this month has led to calls for much tougher action against Russia from Western countries who had previously imposed sanctions but only on small numbers of individuals and firms. EU member states were expected to try to reach a final deal on Tuesday on stronger measures that would include closing the bloc’s capital marknader till ryska statsbanker, ett embargo mot framtida vapenförsäljning och restriktioner för energiteknik och teknik som skulle kunna användas för försvar.

I Bryssel sa EU-källor att diplomater hade nått en preliminär överenskommelse om en ny lista över företag och personer, inklusive medarbetare till Putin, som skulle bli föremål för frysning av tillgångar.

Västerländska stater tror att rebellerna slog ner Malaysia flygbolag flyg MH17, med förlust av 298 liv, med hjälp av en missil från Ryssland.

Annons

“The latest information from the region suggests that even since MH17 was shot down, Russia continues to transfer weapons across the border and to provide practical support to the separatists,” said a statement issued by British Prime Minister David Cameron after the leaders’ call.

“Leaders agreed that the international community should therefore impose further costs on Russia and specifically that ambassadors from across the EU should agree a strong package of sectoral sanctions as swiftly as possible.”

Ryssland har anklagat den ukrainska militären för tragedin, som fördjupade en kris som utbröt när en pro-Moskva ukrainsk president tvingades från makten och Ryssland annekterade Krim i mars.

Tidigare under dagen sa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att sanktioner som USA och EU infört mot tjänstemän och företag inte skulle nå sitt mål.

“We will overcome any difficulties that may arise in certain areas of the economy, and maybe we will become more independent and more confident in our own strength,” he told a news conference.

Den ukrainska regeringen sade på måndagen att dess trupper hade tagit bort mer territorium från rebellerna och rörde sig mot olycksplatsen som internationella utredare sa att de inte kunde nå på grund av striderna.

Trupper återerövrade två rebellkontrollerade städer nära platsen och försökte ta byn Snezhnoye, nära där Kiev och Washington säger att rebeller avfyrade den luft-till-luft-missil som sköt ner flygplanet, sa ukrainska tjänstemän.

En regeringsvänlig milis sa att 23 av dess män hade dödats i strider under de senaste 24 timmarna, medan en rebellbefälhavare sa att han hade förlorat 30 soldater.

Analysis of black box flight recorders from the airliner showed it was destroyed by shrapnel from a missile blast which caused a “massive explosive decompression”, a Ukrainian official said on Monday.

Utredare i Storbritannien, som laddade ner uppgifterna, hade inga kommentarer. De sa att de hade vidarebefordrat information till den internationella kraschutredningen ledd av Nederländerna, vars medborgare stod för två tredjedelar av offren.

In a report on three months of fighting between government forces and separatist rebels who have set up pro-Russian “republics” in the east, the Förenta nationerna sade att mer än 1,100 XNUMX människor hade dödats.

FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter Navi Pillay sa att allt intensivare strider i Donetsk- och Luhansk-regionerna var extremt alarmerande och att nedskjutningen av flygplanet den 17 juli kan betyda ett krigsbrott.

Separatisterna har fortfarande kontroll över området där planet sköts ner men striderna på den omgivande landsbygden har varit tunga när regeringsstyrkor försöker driva ut dem.

På måndagen rapporterades minst tre civila ha dödats under nattens strider, och Kiev sa att dess trupper återerövrade Savur Mogila, en strategisk del av hög mark cirka 30 km (20 miles) från där Boeing träffade marken och andra områden under rebellkontroll. Rebeller förnekade att Savur Mogila hade gått vilse och sa att striderna fortsatte.

Olycksplatsen har ännu inte säkrats eller noggrant undersökts, mer än 10 dagar efter kraschen. Efter dagar då kroppar låg ovårdade i solen, samlade rebeller ihop de mänskliga kvarlevorna och fraktade ut kropparna och lämnade över flygregistratorerna till en malaysisk delegation.

Men själva vraket är fortfarande i stort sett obevakat, och mycket av det har flyttats eller demonterats i vad rebellerna säger var en del av operationen för att återställa kropparna. Ingen fullständig kriminalteknisk undersökning har genomförts för att säkerställa att alla mänskliga kvarlevor har samlats in. Båda sidor anklagar den andra för att ha använt slagsmål för att förhindra utredningen.

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa sa att dess observatörer försöker nå olycksplatsen med utredare från Australien and the Netherlands were forced to return to Donetsk for “security reasons”.

En rebellledare, Vladimir Antyufeyev, berättade för reportrar i Donetsk att separatistkrigare som eskorterade de internationella experterna till platsen stötte på strider och vände tillbaka.

Antyufeyev, who like most of the senior rebel leadership is an outsider from Russia, also blamed the “senseless” Ukrainian army for trying to destroy evidence at the crash site under cover of fighting.

(Ytterligare rapportering av Roberta Rampton och Steve Holland i Washington, Natalia Zinets i Kiev, Justyna Pawlak, Barbara Lewis och Tom Koerkemeier i Bryssel, Jane Wardell i Sydney, Alexei Anishchuk och Thomas Grove i Moskva, William James i London och Anthony Deutsch i Amsterdam; Skriver av Giles Elgood och David Stamp; Redigering av Peter Graff)

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend