Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

FN tillkännager en överenskommelse om 72 timmars humanitär vapenvila mellan Israel och Hamas

DELA MED SIG:

publicerade

on

israeliska_tankarPå torsdagen (31 juli), den 25:e dagen av Operation Protective Edge, släppte FN ett uttalande som säger att Israel och Hamas har kommit överens om en 72-timmars humanitär vapenvila, med start klockan 8 på fredagen.

"Generalsekreterare Ban Ki-moon och USA:s utrikesminister John Kerry tillkännager att FN:s representant i Jerusalem, specialkoordinator Robert Serry, har fått försäkringar om att alla parter har gått med på en villkorslös humanitär vapenvila i Gaza", står det i uttalandet. . "Vi uppmanar alla parter att agera med återhållsamhet tills denna humanitära vapenvila börjar, och att till fullo följa sina åtaganden under vapenvilan."

Denna humanitära vapenvila kommer att börja kl 8h lokal tid på Fredag ​​1 augusti. Den kommer att pågå i 72 timmar om den inte förlängs. Under denna tid kommer krafterna på marken att förbli på plats.

"Denna vapenvila är avgörande för att ge oskyldiga civila en välbehövlig uppskov från våld. Under denna period kommer civila i Gaza att få akut nödvändig humanitär hjälp och möjlighet att utföra viktiga funktioner, inklusive att begrava de döda, ta hand om skadade och fylla på matförråd. Försenade reparationer av viktig vatten- och energiinfrastruktur kan också fortsätta under denna period."

Uttalandet säger också att israeliska och palestinska delegationer omedelbart kommer att åka till Egypten för förhandlingar om en långsiktig vapenvila. "Parterna kommer att kunna ta upp alla frågor av oro i dessa förhandlingar."

Israel och palestinsk delegation kommer att åka till Kairo omedelbart för att arbeta på ett långsiktigt avtal om vapenvila, heter det i uttalandet.

Torsdag såg 90 raketer avfyras mot Israel, flera israeler skadades av granatkastare, pågående IDF-anfall mot Hamas-mål i Gaza och tunnelrivningar, och USA:s kritik av en israelisk attack som dödade en rapporterad 15 personer vid en FN-skola i Gaza på onsdag.

Annons

Femtiosex israeliska soldater och tre civila har dödats under de 24 dagarna av striderna, med mer än 1,400 XNUMX döda i Gaza.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend