Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

EIB finansierar DBSA:s R1,4 miljarder förnybar energiprojekt i Northern Cape

DELA MED SIG:

publicerade

on

förnybar_energi_sydafrika-finans-reipppUtvecklingsbanken i södra Afrika (DBSA) är glada att kunna meddela att de undertecknade ett finansieringskontrakt med Europeiska investeringsbanken (EIB) på 1,4 miljarder R100 miljarder för att stödja utvecklingen av !Ka Xu XNUMX MW koncentrerad solenergi i Nordkap, Sydafrika.

Den sydafrikanska energisektorn står inför ett antal utmaningar. Och som DBSA uppmuntras vi av EIB:s förtroende för vår investeringsstrategi för att stödja Sydafrikas kraftgenereringsinfrastruktur för att förbättra energiförsörjningstryggheten och optimera energimixen som är välbehövlig för att påskynda den ekonomiska tillväxten i Sydafrika.

När den är färdigutvecklad kommer den koncentrerade solvärmeanläggningen !Ka Xu att samla in solenergi med hjälp av parabolisk trågteknik och omvandla den till elektricitet i ångcykeln. Genom ett inbyggt lagringssystem för smält salt eller termisk energilagring (TES) kommer anläggningen att ha kapacitet att lagra energi under lågtrafik och skicka den under rusningstid.

Liksom alla andra transaktioner som bedömts för finansiering har detta projekt underkastats bankens riktlinjer för miljöbedömning för att fastställa dess påverkan på miljön. DBSA är övertygad om att denna investering i programmet för förnybar energi kommer att bidra positivt till ansträngningar för att minimera negativa effekter av energiproduktion på miljön och i synnerhet på klimatförändringarna.

Bakgrundsinformation

Europeiska investeringsbanken (EIB)

Europeiska investeringsbanken är den långsiktiga låneinstitut i Europeiska unionen som ägs av dess medlemsstater. Det gör långtidsfinansiering för sunda investeringar i syfte att bidra till EU: s politiska mål.

Annons

Development Bank of Southern Africa (DBSA)

Utvecklingsbanken är en ledande utvecklingsfinansieringsinstitution (DFI) i Afrika söder om Sahara, som spelar rollerna som finansiär, rådgivare, partner, implementerare och integratör. Banken maximerar sitt bidrag till hållbar utveckling i regionen genom att mobilisera finansiella, kunskaps- och mänskliga resurser för att stödja regeringen och andra utvecklingsrollspelare i att förbättra livskvaliteten för människor i regionen genom att finansiera infrastrukturprojekt; påskynda en hållbar minskning av fattigdom och orättvisa; och främja en bred ekonomisk tillväxt och regional ekonomisk integration."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend