Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ordförande José Manuel Barroso i Vietnam

DELA MED SIG:

publicerade

on

20101004_speeches_1Den 25 och 26 augusti gör kommissionens ordförande Barroso ett officiellt besök i Vietnam. Den 25 augusti, i Hanoi, kommer han att ha ett bilateralt möte med premiärminister Dung. De förväntas diskutera slutförandet av förhandlingarna om frihandelsavtalet, utvecklingssamarbete och Sydkinesiska havet/Östhavet-relaterade frågor, och de kommer att delta i en gemensam presskonferens kl. 10 Brysseltid.

Presidenten kommer också att bevittna en gemensam ceremoni under undertecknandet av handelsrelaterade assistansanslag. Detta är relaterat till a 2.3 miljoner EU-medel till sex företagsföreningar och forskningsinstitut under projektet EU-MUTRAP, ett framgångsrikt exempel på handelsrelaterat stöd. På eftermiddagen kommer president Barroso att vända sig till president Truong Tan Sang och kommunistpartiets generalsekreterare Nguyen Phu Trong.

Afterwards, at 12h35 Brussels time, President Barroso will be awarded an Honorary Doctorate at the National Economics University. On the 26 August, a wreath laying ceremony at the Ho Chi Minh Mausoleum closes the programme in Hanoi. Straight after President Barroso leaves for Ho Chi Minh City, where he will meet representatives of the EU business community. In the late afternoon he will pay a short courtesy call on the Chair of Ho Chi Minh City’s People’s Committee Le Hoang Quan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend