Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

USA nämner Taiwan som ett exempel på att främja stabilitet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Chiang_Kai-shek_memorial_amkDen 13 augusti uppmanade USA:s utrikesminister John Kerry sökande till territorium i Öst- och Sydkinesiska havet att skapa förhandlingsutrymme för att lösa problemen och han nämnde Taiwans och Japans ansträngningar som exempel. När han talade vid East-West Center på Hawaii sa Kerry att USA inte tar någon ställning till suveränitetsanspråken i Östkinesiska havet utan är oroad över hur dessa frågor löses.

"Den senaste uppgörelsen mellan Indonesien och Filippinerna är ett exempel på hur dessa tvister kan lösas genom förhandlingar i god tro," sa Kerry. "Japan och Taiwan visade också förra året att det är möjligt att främja regional stabilitet trots motstridiga påståenden. " Kerry syftade på ROC:s president Ma Ying-jeous beslut att lägga sitt lands tvister med Japan om Diaoyutai-öarna åt sidan för att sluta ett avtal med Tokyo om fiskerättigheter nära öarna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend