Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Kievs propaganda: Brist på trovärdiga bevis

DELA MED SIG:

publicerade

on

 

ambassadör2-större

Kommentar av Ambassadör Vladimir Chizhov på en stigande våg av antiryska spekulationer i västerländska medier om situationen i Ukraina, 29 augusti 2014.

Ett antal medier har nyligen spridit ukrainska påståenden om att "rysk militär invasion i Ukraina" var på gång och krav på "beslutsamma åtgärder från väst". Det är mycket beklagligt att den nya vågen av Kievs propaganda om situationen i Ukraina medvetet blåses upp och så lätt får stöd av vanliga europeiska medier trots bristen på trovärdiga bevis.

Under de senaste månaderna har vi upplevt ett antal sådana aggressiva desinformationskampanjer. Man kan fråga sig varför denna nya genomförs just i detta ögonblick. Låt mig beskriva hur jag ser på orsakerna till det. För det första blir det allt mer uppenbart att alla ansträngningar från den ukrainska regeringens sida för att lösa den pågående krisen i landets östra del genom en straffbar militär operation, inte bara misslyckades med att åstadkomma en Blitzkrieg-seger, utan är på gränsen till kollaps.

För det andra har jag ett starkt intryck av att den här senaste antiryska kampanjen återspeglar det faktum att vissa människor i Kiev, och förmodligen i tredjeländer som agerar som ukrainska sponsorer, är mindre än nöjda med den nyligen lanserade Minsk-formatet för internationellt samarbete om den ukrainska krisen . Dessa samtal, även om de tyvärr inte har resulterat i ett genombrott, etablerade en viktig direkt kontakt på hög nivå mellan tullunionen och EU, vilket öppnade vägen inte bara för en fredlig lösning av den ukrainska krisen, utan också för att vitalisera samarbetet mellan Ryssland och EU.

Och sist men inte minst. Det behövs ingen expert för att se att den ryssofobiska retorikens uppsving är tidsinställd till det kommande mötet i Europeiska rådet den 30 augusti i Bryssel och Nato-toppmötet den 4-5 september i Wales, i syfte att påminna Europa och Nordamerika. länder med det mytiska "ryska hotet" och provocera dem att vidta "kraftiga åtgärder" mot Ryssland.

Annons

Jag är säker på att europeiska ledare, såväl som allmänheten, är i stånd att inta en objektiv syn, dra rimliga slutsatser utan att bli vilseledda av löjlig desinformation och förstå att en politisk lösning av den ukrainska krisen inte har något alternativ.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend