Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

ROC fördjupar utbildningsutbytet med Europeiska kommissionen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Bryssel+4+054Tjugoåtta tjänstemän från Europeiska kommissionen bjöds in av ROC Education Ministry (MOE) att besöka Taiwan och få en genomgång om dess politik, ekonomi, kultur och utbildningssystem, och för att lära sig lite mandarin.

Den 18 augusti välkomnade MOE:s biträdande generaldirektör Chiu Yu-chan vid avdelningen för internationell utbildning och utbildning över sundet EU:s tjänstemän och utbytte åsikter med dem om framtida möjligheter till utbildnings- och akademiskt samarbete. Den 21 augusti anordnade MOE ett seminarium om "Erasmus+-programmet och Marie Sklodowska-Curie-åtgärder" med huvudtalarna Monika Holik, enhetschef för Erasmus- och Jean Monnet-programmen, och Kamila Partyka, GD Utbildning och kulturpolitik för Marie Sklodowska-Curie-enheten.

Mer än 300 personer deltog, inklusive professorer och studenter, universitetsrepresentanter och andra intresserade. Deltagarna ställde entusiastiskt frågor om programmen, vilket visade att Taiwans studenter och professorer är mycket angelägna om att aktivt delta i europeiskt kultur- och utbildningsutbyte.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend