Anslut dig till vårt nätverk!

Utvecklingsländer

G20 måste leverera för de mest utsatta, säger World Vision

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

2014-05-07-DSC_0754Världens ledare måste se bortom BNP-tillväxtsiffrorna till den mänskliga effekten av deras ekonomiska reformåtaganden, sade den internationella bistånds- och utvecklingsorganisationen World Vision idag (14 november). I nedräkningen till Brisbane G20 Leaders Summit sa World Vision Australias vd Tim Costello att globala beslutsfattare bör se till att de som riskerar att bli utestängda från fördelarna med tillväxt inte lämnas på efterkälken. 

Costello – som också är ordförande för den officiella civilsamhällets G20-engagemangsgrupp, C20 – sa att en av de viktigaste hävstångarna som är tillgängliga för ledarna i världens största ekonomier är deras regeringars enorma köpkraft. World Visions rapport om exploatering av barnarbete Skapa marknader för barnvänlig tillväxt – släppt tidigare i år – ger en färdplan för G20 för att ta itu med missbruket och förlusten av barndomen som är verkligheten för världens 168 miljoner barnarbetare.

Rapporten uppmanar G20 att skydda världens barn från ekonomiskt utnyttjande som ofta döljs i globala värdekedjor. "Även om man erkänner EU:s önskan att säkerställa att toppmötet i Brisbane kommer att vara ytterligare ett steg mot en hållbar återhämtning av den globala ekonomin, bör europeiska ledare inte förbise den växande ojämlikheten – både inom och mellan nationer – som är en broms för ekonomisk tillväxt", sa World Vision Bryssel-direktör Marius Wanders. "Detta är särskilt viktigt med tanke på dess inverkan på världens mest utsatta, särskilt barn."

World Vision International Global Policy Director Kirsty Nowlan sa att G20-länderna representerar 85 % av den globala BNP och är idealiska för att utmana de ekonomiska drivkrafterna som uppmuntrar exploatering av barnarbete. "Ekonomier som blundar för exploatering av barn dömer individer, familjer och samhällen till en dyster framtid", sa Nowlan. "De förbigår möjligheter att förbättra jobbutsikterna för äldre ungdomar och vuxna, sänker lönerna för vuxna och står vid sidan av medan tiotals miljoner barn är utestängda från att utvecklas till sin potential."

"Dagens verklighet är att de varor som köps av såväl regeringar som enskilda konsumenter i allt högre grad "tillverkade i världen" via långa och komplexa globala värdekedjor. Ihållande tryck att skapa produkter till lägsta möjliga pris och fragmenteringen av produktionsprocesser gör att barnarbete kan döljas i praktiskt taget alla produktionsled.

"I världen idag arbetar ett av tio barn över fem på bekostnad av deras hälsa och utveckling - arbetar istället för att gå i skolan, och i många fall under farliga och outhärdliga förhållanden - och 10% av dem är mellan fem och 44 år. år gammal”, tillade Nowlan.

Wanders tillade att nya och innovativa tillvägagångssätt för problemlösning behövs och EU:s ledare måste reflektera över komplexiteten, omfattningen och den globala karaktären hos aktuella utmaningar. En starkare och mer strategisk vision bör formuleras med avseende på tvärsektoriella partnerskap – mellan regering, näringsliv och civilsamhälle – som World Vision Brussels anser är nyckeln till effektiva svar på så olika frågor som barnarbete, klimatförändringar och ebolaepidemin. World Vision uppmanar också G20 att inkludera utvecklingsländer i utformningen och utrullningen av ekonomiska reformer som främjar inkluderande tillväxt. Ett starkt engagemang för en global skattereform som skulle förbättra utvecklingsländernas regeringars förmåga att tillhandahålla grundläggande tjänster till sina medborgare är också avgörande för att stödja hållbar tillväxt och möjliggöra större investeringar i hälsa och utbildning för hundratals miljoner människor.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend