Emiren av Kuwait i Mellanöstern krissamtal med Rysslands president Putin

1029878204Emiren av Kuwait, Sheikh Sabbah Al Ahmed Al Sabah (bilden nedan) har fört samtal med Rysslands president Putin i Sochi om framtiden stabbilitet i Mellanöstern.

kuwait är känt internationellt as an oljerika land med en strategisk plats i Gulf. Men det är också spelaning en avgörande roll i den syriska krisen, som kommunikations bro mellan Shia och Sunni Muslimer och en röst av moderation i diplomatiska förbindelser mellan Iran och arabvärlden.

Kuwait: s ledare, Sheikh Sabbah Al Ahmed Al Sabah är den längsta ämbetstiden diplomat levande ithan världen idag. Innan man antar läget för statschefen och emiren av Kuwait tjänstgjorde han som utländsk minster av Kuwait från 1963 till 2003. Fyrtio år av att vara sin nation främsta diplomat har ges honom en stor reservoar av erfarenhet för att hantera komplexa politiska frågor.

Det är just denna experience den där Mellanöstern vid denna punkt i sin historia behöver för att ta itu med krisen i Syrien och att hantera IRAN aggressiva ambitioner i viken och utanför regionen.

kuwait har hittills tagit en måttlig hållning Syrien. Den har tagit leda om humanitär hjälp för syriska flyktingar. Under de senaste 12 månaderna kuwait har hålls tre givarkonferenser för syriska flyktingar och fördrivna personer från den syriska inbördeskrig i samarbete med FN: s. För varje givarkonferens kuwait framgångsrikt hanterad att samla in mer än en miljard dollar för att stödja flyktingar. Som värdland för konferenser, Kuwait var varje gång den största enskilda givaren. För denna bedrift FN har äraed Kuwaits Emir som a "Stora humanitära ledare" at FN huvudkontors i New York .

Men under den humanitära krisen mot syriska flyktingar som flyr krig i sitt hemland finns inga tecken på att minska, och fortsätter att orsaka kaos i Europa, med nuvarande prognoser som tyder på att så många som 3 miljoner flyktingar kan söka skydd i Europa i 2016.

De Russian närvaro i Syrien har hittills välkomnas av kuwait as en stabiliserande kraft i Mellanöstern, för att balansera konflikt och sök en avsluta inbördeskriget i Syrien. kuwait önskemål att vinna hjärtan och sinnen araberna att stödja den ryska uppdrag i Syrien och kräver a diplomatisk lösning på den syriska problemet.

Emiren av Kuwait genom sina besök i Iran har också becomig en modererande kraft som den enda viken land som engagerar Iran på toppnivå trots de svårigheter de shia samhällen över bukten närvarande som en säkerhetsutmaning. Kuwait fortfarande hållerson hopp om att Shia-Sunni klyftan kan överbryggas och att Iransk-arabiska relationer kan vara nurtured tillbaka på spår genom diplomati engagemang.

Oavsett om Kuwait kommer att lyckas som en katalysator för förändring i Mellanöstern genom intensiv och energisk diplomati, har emiren säkert nyckeln till ett värdefullt partnerskapsmöjlighet för president Putin när det gäller utrikespolitik.

Men ryssland också behöver Kuwait - och andra Gulfstaterna - Att samarbeta med sin bredare strategi för oljepriset att få världsmarknadspriserna tillbaka toa nivå som kommer återuppliva Rysslands starkt energi beroende ekonomi.

Taggar: , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, kuwait, världen