Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

#Volontärarbete: Ledande ungdomsutvecklingsprogram, ICS, skickar ut sin 20,000 XNUMX:e volontär för att bekämpa fattigdomen i Kambodja

DELA MED SIG:

publicerade

on

frivillig tjejTisdagen den 23 februari blev 22-åriga Tania Tuzizila från Croydon den 20,000 18:e unga personen att arbeta volontär med International Citizen Service (ICS) – ett ungdomsutvecklingsprogram för 25 till XNUMX-åringar, ledd av ledande internationell välgörenhetsorganisation, VSO och finansierat av den brittiska regeringen.

Under nästan tre månader kommer Tania att vara baserad på 'Banteay Char Livelihoods Project' i nordvästra Kambodja, som ger unga människor som lever i fattigdom och lär dem nya färdigheter för att förbättra sina jobbmöjligheter. Detta projekt är ett av nästan hundra projekt i tjugofem länder runt om i Afrika, Asien och Latinamerika, utformat för att göra en långsiktig, hållbar skillnad i några av världens fattigaste samhällen.

Tania är inte främmande för utmanande starter själv. Hon föddes i det krigshärjade Demokratiska republiken Kongo och flydde sitt hem vid tre års ålder med sin mamma och fem andra syskon i släptåg. Hon växte upp i ett rådhus i Croydon, led av rasism och dog nästan av tuberkulos och lunginflammation på sin artonde födelsedag. Hon hamnade i fel publik, hamnade i slagsmål, fick problem med polisen och var på väg att misslyckas med sina GCSE tills hon vände på det hela, förbättrade sina betyg och säkrade en plats på universitetet.

Nu efter ett år efter sin utbildning i hälso- och socialvetenskap ser Tania, en blivande barnmorska, verkligen fram emot sin ICS-placering: ”Det är helt fantastiskt att jag är den 20,000 XNUMX:e volontären. Jag ser verkligen fram emot att se människor förändras framför mina ögon. Jag vill också ändra mitt perspektiv. Drömmar blir mindre när man blir äldre, så att veta att jag kommer att sätta avtryck i unga människors liv betyder mycket för mig. Jag har alltid velat vara volontär och tycka om att hjälpa andra som är underprivilegierade eller har haft en utmanande uppväxt. Någon hjälpte min familj en gång och jag skulle älska att ge tillbaka till dem som behöver min hjälp.”

Nu i sin andra fas kommer ICS2, som lanserades i juni förra året, att bygga vidare på framgången med ICS1 som började i mars 2011. Det nuvarande kontraktet, som löper till december 2018, kommer att skicka ut 10,400 7,001 brittiska volontärer, upp från XNUMX XNUMX brittiska frivilliga som skickades ut under fas ett. Brittiska volontärer kommer att arbeta tillsammans med samma andel lokala volontärer i en rad projekt som är utformade för att förbättra utbildning, hälsa, sysselsättning och miljö. Dessa projekt ger också lokalbefolkningen en röst.

Katy Langham, chef för ICS Program Delivery på VSO, reflekterar över ICS:s växande framgång:

"ICS fortsätter att göra det möjligt för tusentals unga människor från Storbritannien och från de länder vi arbetar i att tillsammans bekämpa fattigdom. En brittisk volontär som arbetar i partnerskap med en ung person från samma land som de är volontär i, är nyckeln till ICS. Det är viktigt för volontärer att integreras i de samhällen de stödjer. Bygger på framgången med ICS1 kommer ICS2 att ha en djupare inverkan. Vi kommer att investera mer i våra alumner här och utomlands. Vi vet att tusentals av våra alumner är inspirerade av kraften i aktivt medborgarskap och har hjälpt till att forma Storbritanniens engagemang för att implementera de globala målen. ICS-alumner fortsätter att känna ansvar för att göra världen till en bättre plats. Det är ett riktigt spännande perspektiv! Vi ökar också antalet projekt som hjälper människor att försörja sig på ett anständigt sätt. En säker inkomst är det första steget för att få slut på fattigdomscykeln. Våra projekt kommer att hjälpa till att bygga den lokala ekonomin, öka människors kompetens och växa lokala företag, vilket kommer att generera en rimlig inkomst och så småningom anställa andra.”

Annons

27-åringen, Esi Addae, från Feltham var en av de första ICS-volontärerna någonsin 2011.   

Under tre månader var Esi baserad på landsbygdsstaden Kwale, i södra Kenya. Hon stödde sysselsättningsmöjligheter för lokala ungdomar och engagerade sig också i ett toalettrestaureringsprojekt.

Hon ser med glädje tillbaka på sin placering:

"Jag tog examen i antropologi från Durham University under en lågkonjunktur, så jag såg ICS som en fantastisk möjlighet. Funktionella toaletter anses vara en lyx i vissa delar av världen. En skola jag arbetade med hade två toaletter för sexhundra barn. Det var så illa att tjejer under sin mens inte kom till skolan. Följaktligen fick pojkar bättre betyg. Vi tar så mycket för givet och det frustrerar mig att något så enkelt kan förstöra en utbildning. När vi fick toaletterna att fungera igen gjorde vi en påtaglig skillnad för de där tjejerna. Jag kände mig så stolt. ICS handlar om initiativ och entusiasm. Jag lärde mig mycket om mig själv, samhällsengagemang och hur att förändra små saker kan göra en enorm skillnad. ICS har hjälpt mig att vara den person jag är idag; mer hänsynsfull mot andra och självsäker. Nu ser jag världen på ett annat sätt."

Esi är nu kommittésekreterare för "Health Watch England", som stödjer strategiskt beslutsfattande.

ICS finansieras av den brittiska regeringen och är öppen för alla brittiska 18-25-åringar. Sökande behöver inte pengar, kompetens eller kvalifikationer – bara ambition att göra skillnad.

Sommaren 2016 volontär- och teamledareplaceringar är nu fulla. Alla ansökningar som tas emot nu kommer att tilldelas hösten 2016. Båda placeringarna är tillgängliga efter det datumet fram till december 2018. För mer information om ICS eller att bli ICS-teamledare, Klicka här.

Om International Citizen Service (ICS)

ICS är ett utvecklingsprogram som sammanför 18- till 25-åringar från alla bakgrunder för att bekämpa fattigdom. ICS finansieras av den brittiska regeringen och leds av den ledande oberoende, internationella utvecklingsorganisationen VSO. ICS levereras av följande byråer: Progressio, Raleigh International, Restless Development, Tearfund, Skillshare International, International Service, Y-Care International, Balloon Ventures och Challenges Worldwide. ICS är öppet för alla, oavsett inkomst. Alla ICS-volontärer uppmanas att samla in pengar och få professionellt stöd för att hjälpa dem att nå sina mål. Fundraising säkerställer att ICS-arbetet i utvecklingsländer kan fortsätta i framtiden.

Om VSO

www.vsointernational.org är världens ledande oberoende internationella utvecklingsorganisation som genom frivilliga arbetar för att bekämpa fattigdom i utvecklingsländer. Sedan 1958 har VSO sammanfört människor för att dela kompetens, bygga förmågor, främja internationell förståelse och i slutändan förändra livet för att göra världen till en mer rättvis plats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend