Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

#Eritrea: 'Eritreiska myndigheter måste avsluta kvarhållandet av oskyldiga civila', säger S & Ds

DELA MED SIG:

publicerade

on

eritrea

Efter en diskussion om människorättssituationen i Eritrea under Europaparlamentets plenarsession i Strasbourg denna vecka uttryckte S&D-ledamöter sin oro över pågående kränkningar av de mänskliga rättigheterna i landet.

Gianni Pittella (Italien), ordförande för S&D-gruppen i Europaparlamentet, sa:

"Afrika är en politisk prioritet för S&D-gruppen. Vi är engagerade i framtiden för kontinenten och dess folk. Så vi är därför djupt oroade över den kritiska situationen för mänskliga rättigheter i Eritrea. Landet håller på att bli ett enormt fängelse. Parlamentariker, journalister (bland dem svenske medborgaren Dawit Isaak, som man inte har hört av sig sedan 2005), politiska fångar och samvetsfångar måste alla villkorslöst friges.

Repressiv politik, tortyr och annan förnedrande behandling – som att begränsa mat, vatten och sjukvård, och systemet med obestämd nationell tjänstgöring – gör Eritrea till ett omöjligt land att leva i och följaktligen är dess medborgare dömda att migrera någon annanstans och riskera sina liv på vägen ."

S&D-ledamoten Norbert Neuser (Tyskland) sa:

"S&D-gruppen anser att utskottet för Europeiska utvecklingsfonden (EDF) borde ha tagit hänsyn till rekommendationen från Europaparlamentets internationella utvecklingsutskott att inte anta det nationella vägledande programmet (NIP) för programmering av EU-bistånd och borde ha engagerat sig i ytterligare diskussion. Gruppen anser att antagandet av NIP för Eritrea, trots parlamentets motstånd, visar på ett demokratiskt underskott och allvarligt undergräver parlamentets roll när det gäller att säkerställa ett effektivt genomförande av EU:s utvecklingsmål.

Annons

"Vi uppmanar Europeiska kommissionen att se över sina granskningsarrangemang med Europaparlamentet, att överväga frågorna noggrant och att garantera att de farhågor och förslag som uttrycks av Europaparlamentet kommuniceras till EUF-utskottet.

"Vi är oroade över att notera att 400,000 9 eritreaner – 5,000% av den totala befolkningen – har flytt och enligt UNHCR:s uppskattningar lämnar XNUMX XNUMX eritreaner landet varje månad. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ensamkommande minderåriga i fara och för att hantera deras situation mer lämpligt, behövs skyddsåtgärder för barn snarare än invandringspolitik."

S&D MEP Marita Ulvskog (Sverige) lade till:

"Vi är mycket oroade över Dawit Isaak, en svensk medborgare och den enda europeiska samvetsfången i dag. Tyvärr är Isaaks situation inte unik i Eritrea. Hans öde delas av många journalister och politiska fångar. Det är totalt oacceptabelt att journalister är olagligen fängslade för att ha utfört sitt jobb."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend