Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Fredsbyggande: Forskning visar att barn är nyckeln till fredsbyggande

DELA MED SIG:

publicerade

on

fredsbyggandeForskningsresultat som släpptes i Bryssel idag visar vilken roll barn kan spela för att bygga fred och minska våldet runt om i världen. 
  
Rapporten funnit att barns och ungas engagemang i fredsbyggande ökar fredligt samliv, minskar diskriminering och våld och ökar stödet till utsatta grupper. Rapportlanseringen är värd av Konungariket Nederländernas ständiga representation vid EU och organiseras av det europeiska partnerskapet för barn och ungdomars deltagande i fredsbyggande (World Vision, Search for Common Ground, Rädda Barnen och UNOY Peacebuilders) 
  
"Vår forskning har visat att barn och ungas engagemang i fredsbyggande hjälper dem att utvecklas som individer och bli mer ansvarsfulla medborgare", säger Ester Asin, Rädda Barnens EU-direktör. 

Den årslånga utvärderingen av barns roll i fredsbyggande i Nepal, Demokratiska republiken Kongo och Colombia fann att engagemang i fredsbyggande aktiviteter – arbete för att förebygga, stoppa eller läka förekomsten av någon form av våld – gör dem mer effektiva och positiva ledare i deras samhällen. 
  
"Denna förändring hos unga människor sker när de blir mer medvetna om fred som ett koncept och en möjlighet", säger Justin Byworth, World Vision Brussels verkställande direktör. 

Det är på detta område som gruppen av myndigheter anser att EU har den starkaste inverkan att göra. 
  
"Vi frågar tre saker av EU som ett resultat av forskningen", säger Natia Ubilava, Young Peacebuilder vid Academy for Peace and Development, medlem i United Network of Young Peacebuilders. "Nummer ett, engagera barn som fredsbyggare från en ung ålder. Nummer två, uppmuntra mångsidiga och flera intressenters ansträngningar för att stödja barn som fredsbyggare. Och nummer tre, engagera sig med barn och ungdomar som partner i formella och informella styrelse- och fredsstrukturer i ett brett spektrum av sammanhang, inte bara de som påverkas av väpnad konflikt.” 
  
I december förra året röstade medlemmar i FN:s säkerhetsråd resolution 2250 om ungdom, fred och säkerhet. Denna resolution erkänner offentligt att ungdomar positivt kan bidra till fredsbyggande och kan hjälpa till att förebygga och lösa konflikter. Denna resolution krävde också ett större deltagande av ungdomar i fredsbyggande på alla nivåer. 

"Det är verkligen enkelt, vi måste stödja barn i att bygga upp deras kapacitet, kunskap och färdigheter när det gäller fredsbyggande och ge möjligheter till positiva erfarenheter. När vi gör detta, som vi ser till och med i några av de mest förankrade konflikterna i världen, är det möjligt att uppnå fred”, säger Sandra Melone, Executive Vice President för Search for Common Ground. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend