Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Evolva: att utveckla nästa generations material tillsammans med US Navy

DELA MED SIG:

publicerade

on

neil goldsmith evolvaEvolva tillkännagav att de har slutfört ett Cooperative Research and Development Agreement (CRADA) för att stödja den gemensamma utvecklingen av nya avancerade material med den amerikanska flottan. Fokus för de ansträngningar som stöds av detta CRADA relaterar till utveckling, validering och potentiell kommersialisering av nya lätta, brandbeständiga kompositmaterial för att rädda liv och minska skador från brand.

Tillämpningar av dessa avancerade material inkluderar flygplan, vattenburna farkoster, tyger, pansarfordon och byggmaterial. Dessa nästa generations kompositmaterial är baserade på en molekyl som kan tillverkas i industriell skala med hjälp av avancerad bioteknik och fermentering, och sedan polymeriseras och formas/formas med standardtillverkningstekniker.

Om det lyckas skulle detta projekt skapa nya kompositmaterial för den amerikanska flottan som är brandbeständiga, starkare och lättare än aluminium och som tål höga temperaturer. Dessa material skulle också vara mer hållbara, billigare och erbjuda ett antal andra fördelar jämfört med befintliga kompositer.

"Detta avtal belyser och bekräftar mångsidigheten i vår produktinnovationsplattform och djupet i vår växtvetenskapliga expertis", säger Evolvas vd Neil Goldsmith. "Denna CRADA illustrerar också hur långt och brett Evolva gör intåg i flera branscher med sin bygg-med-biologi-plattform."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend