Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

#EnergyExchange: EEX förvärvar Cleartrade Exchange

DELA MED SIG:

publicerade

on

europe-energy-grid-from-ENTSO-E-website-banner-screenshot-©-ENTSO-E-European Energy Exchange (EEX), den ledande energibörsen i Europa, en del av Deutsche Börse Group, kommer att förvärva de återstående aktierna i Singapore-baserade Cleartrade Exchange (CLTX) från Freight Investor Holdings. Transaktionen kommer att träda i kraft den 15 april 2016. Med denna transaktion stärker EEX ytterligare sitt åtagande att bli en global råvarubörs som utvecklar nya tillgångsklasser och geografier, samtidigt som den fortsätter att växa på sina kärnmarknader.

"Med denna transaktion tar vi ytterligare ett viktigt steg mot EEX Groups expansion utanför Europa och bortom energisektorn", förklarar Peter Reitz, verkställande direktör för EEX. "Cleartrade Exchange-råvarumarknaderna utgör ett värdefullt tillskott till de klassiska energimarknaderna för våra kunder. Våra kunder behöver en mer global, holistisk lösning för att hjälpa dem att få tillgång till flera tillgångsklasser, utnyttja kapital effektivt, handla globalt och navigera i de pågående regulatoriska komplexiteten vi alla står inför under de kommande åren. Vi är fast beslutna att ytterligare främja utvecklingen av dessa marknader på lång sikt. I detta syfte kommer vi att arbeta för att stärka vårt samarbete med handlare, mäklare och clearinghuspartners som aktivt verkar på Cleartrade Exchange-marknaderna.”

Freight Investor Holdings (FIH), grundare och aktieägare i Cleartrade Exchange sedan 2010, kommer att helt överlåta sina CLTX-aktier till EEX. Freight Investor Services, den Londonbaserade mäklarverksamheten som ägs och drivs av John Banaszkiweicz, kommer att fortsätta sitt samarbete med EEX Group som kund.

"Vi grundade Cleartrade Exchange i tron ​​att en neutral, dedikerad handelsplats skulle kunna uppmuntra frakt- och råvaruhandel att gå till nästa nivå av likviditet och sofistikering", säger John Banaszkiewicz. "Vi är glada över att CLTX, efter att ha varit en ledande kund under åren, nu kan ta sig an ett nytt kapitel och bygga nya produkter. EEX är den perfekta ägaren för CLTX och FIS kommer att fortsätta att föra vår verksamhet genom plattformen och stödja nästa steg i tillväxten på dessa spännande marknader.

Dr. Egbert Laege kommer att överta positionen som Chief Executive Officer för CLTX, utöver sin funktion som Powernext CEO och som medlem av EEX Groups styrelse. Samtidigt kommer Richard Baker, grundare och nuvarande VD för CLTX, att lämna sin position och lämna företaget i maj 2016. "Vi tackar Richard för hans envisa ledarskap hittills och önskar honom lycka till i framtiden" , tillägger Peter Reitz.

CLTX kommer att behålla sitt huvudkontor i Singapore, vilket stärker sitt engagemang för regionen med befordran av Ray Zhirui Ang till Chief Operating Officer, med omedelbar verkan och kommer att ytterligare stärka de kommersiella teamen i Singapore senare under 2016. CLTXs nya aktieägare och organisationsstruktur kommer att förstärka närvaron av EEX Group i Singapore.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend