Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

#Africa Måste ta ett större ansvar för sina problem

DELA MED SIG:

publicerade

on

eu afrikaDet ligger i alla våra intressen att afrikanska länder gör mer för att skapa fred och stabilitet på sin kontinent, men de behöver hjälp med detta.

 En rapport från den konservativa säkerhets- och försvarstalesmannen Geoffrey Van Orden, ledamot av Europaparlamentet, om fredsfrämjande operationer i Afrika godkändes idag av Europaparlamentets utrikesutskott med en övergripande majoritet på 58 för, 6 emot och 2 nedlagda.

 Van Orden kommenterade: "Så ofta tenderar parlamentets rapporter att vara lovtal om EU:s roll som om EU ensamt axlade världens problem. Jag ville att detta betänkande skulle vara en realistisk skildring av den nuvarande situationen och erbjuda några tydligare lösningar på problemen med fredsstödjande operationer, särskilt i Afrika.

 "Rapporten erkänner FN:s, Afrikanska unionens, USA:s och NATO:s ansträngningar, såväl som många europeiska länder och EU självt. Den erkänner också behovet av att fokusera på kapacitetsuppbyggnad snarare än den kortsiktiga fixen av kapacitetsersättning, så att de afrikanska länderna gör mer och tar ett större ansvar för sin kontinent.

 "En nyckelprioritet är att göra den afrikanska beredskapsstyrkan - en snabb interventionsstyrka bemannad av afrikaner - operativ så snart som möjligt."

 Rapporten efterlyser också större transparens och närmare granskning av användningen av medel från nationella regeringar till FN och EU och att förbättringar görs för bättre samordning mellan alla internationella bidragsgivare för att undvika onödig dubbelarbete.

 Betänkandet förväntas röstas om av hela parlamentet vid junis plenarsession i Strasbourg.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend