Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

#Migration: PES VD stödjer Renzi s migrationsplan

DELA MED SIG:

publicerade

on

StanishevOrdföranden för Europeiska socialdemokratiska partiet Sergej Stanishev har uttryckt sitt stöd för den italienska regeringens "migrationspakt", som skulle utvidga Europas yttre åtgärder mot migration utanför de egna gränserna genom att stärka samarbetet främst med afrikanska partner.

Enligt avtalen skulle afrikanska länder få stöd för att hantera migrations- och flyktingströmmar. Sådant bistånd skulle bestå i att hjälpa till att upprätta mottagningssystem och att hantera migrationsströmmar, inklusive screening på plats av flyktingar och ekonomiska migranter, tillsammans med vidarebosättningsåtgärder för dem som behöver skydd och återvändande för irreguljära migranter.

Det är nödvändigt att säkra EU:s yttre gränser för att minska hanteringen av migrationsströmmar mot Europa. Enligt denna strategi skulle EU ta på sig en samordnande roll och intensifiera sitt samarbete med tredjeländer.

Sergei Stanishev, PES-ordförande sa: "Människor har en grundläggande rättighet att söka asyl men under det nuvarande systemet riskerar många sina liv för att göra det. Genom att stabilisera och investera i bräckliga stater i Afrika vill premiärminister Renzi förhindra att människor försöker den farliga passagen till Europa genom att hantera förfrågningar tidigare under resan. Detta kommer att bidra till Europas kamp mot människohandel och de nätverk som ansvarar för smuggling av migranter.”

"Samtidigt är det viktigt att koncentrera EU:s och dess medlemsländers politiska och ekonomiska engagemang för att främja en verklig utveckling och möjligheter i tredjeländer för att låta människor hitta en verklig chans att förbättra levnadsstandarden i hemmet. att ha jobb och skapa förutsättningar för ett drägligt liv”.

 Enligt Stanishev är Matteo Renzis förslag att hjälpa till att bygga upp sammanhängande asylsystem i Afrika bra och välkommet, eftersom respekt för internationella standarder är avgörande. I första hand ska behövande erbjudas skydd på plats. Fler möjligheter måste också skapas för laglig migration, såsom inresekvoter för arbetstagare, information om jobbmöjligheter i Europa samt åtgärder före avresan, såsom språkutbildning, och tillåta migranter att korrekt integreras i sina värdmedlemsstater i Europa.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend