Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#Taiwan fortsätter att bekämpa infektionssjukdomar och spelar sin roll för att säkerställa global hälsosäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

160523ZikaVirus2Enligt WHO:s uppskattning som släpptes den 21 april 2004 krävdes totalt 774 liv i SARS-utbrottet 2003. Långt bortom de länder där det skördade flest offer, traumatiserade SARS världen med stora ekonomiska störningar, vilket djupt påverkade internationell handel och resa det året och under de nervösa månaderna som följde, skriver Republiken Kinas (Taiwan) hälso- och välfärdsminister Dr. Tzou-yien Lin.

Ändå är sådana hot långt ifrån över: nya infektionssjukdomar som ebola och MERS har följt. Det är dessa hot vi förstår lite om – men vad vi verkligen måste frukta är de hot vi inte kan namnge. Även när globala hälsoexperter samlas kan nya och okartade utbrott spridas snabbt över hela världen. Snabbare än någonsin, utan tvekan, eftersom flygresestatistik visar att fler människor flyger, med mer av världen än någonsin inom en dags resa.

Zikavirus dök upp i Sydamerika i slutet av förra året och har sedan dess svept över alla kontinenter, utmanande sjukdomsbekämpningsinsatser över hela världen. Världshälsoorganisationen uppskattade 2014 att vektorburna sjukdomar står för 17 % av den globala bördan av alla infektionssjukdomar och dödar upp till 750,000 100 människor varje år. Dengue, den snabbast växande vektorburna sjukdomen, är endemisk i mer än 43,419 länder – med fyra av tio människor världen över potentiellt i riskzonen. Förra året bekräftade Taiwan totalt 1987 XNUMX inhemska fall, vilket var ett av de allvarligaste dengue-utbrotten sedan XNUMX. Eftersom Zika-virus överförs av samma myggart som överför dengue-virus, har Taiwan också en ökad risk för ett Zika-virusutbrott.

Eftersom vi vet att infektionssjukdomar inte respekterar gränser, har Taiwan uppfyllt sina ansvarsområden för internationella hälsoföreskrifter sedan 2009, då vi officiellt inkluderades i implementeringsramen. Vi har etablerat en IHR-kontaktpunkt med WHO för att möjliggöra regionala och globala svar på hot mot folkhälsan. Vi utvärderade och förbättrade vår övervaknings- och svarskapacitet för att uppfylla IHRs kärnkrav i bilaga 1B i tid. Taiwan följer noga internationella trender för att på bästa sätt främja och förbättra hälsosäkerheten. Som svar på ebola i Västafrika tillhandahöll vi 100,000 1 uppsättningar personlig skyddsutrustning och donerade 2014 miljon USD till internationella ebolahjälpsinsatser under 14. Sedan dess har vi organiserat fyra utbildningsworkshops för hälso- och laboratoriearbetare i Asien-Stillahavsområdet och Sydostasien för att förbättra regional kapacitet att upptäcka och svara på ebola-, MERS-, dengue- och zikavirus. Deltagare från XNUMX länder utbytte erfarenheter och bildade regionala nätverk för att ta itu med sådana hot mot folkhälsan.

Taiwan har utökat myggrelaterad beredskap och respons med fyra strategier: planering av hälsosystemet, förebyggande av import av zikavirus, gränskarantän och vektorkontrollåtgärder. Ändå behövs bättre vektorkontroll, effektiva vacciner och korrekt klinisk hantering.

Taiwan kommer att fortsätta att bedriva bilateralt, multilateralt och forskningssamarbete. Vi kan lita på att hjälpa våra Asien-Stillahavsområdet och Sydostasien grannar när de förbättrar sin egen insatskapacitet. Och av de skäl jag har diskuterat kommer vi att delta aktivt på internationella arenor.

Ett sådant deltagande säkerställer att den globala hälsosäkerheten aldrig mer kommer att få dödliga blinda fläckar på grund av blockerad kommunikation och brist på transparens.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend