Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Kina: Kommissionen inför slutgiltiga antidumpningsåtgärder på kinesiska stålprodukter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kina stålEU har i dag (29 juli) infört slutgiltiga antidumpningsåtgärder på kinesisk import av armeringsjärn med hög utmattningsförmåga (HFP-armeringsjärn), en stålprodukt som ofta används för att förstärka betong i konstruktioner. HFP-armeringsjärn är en specifik typ som motsvarar den standard som används i Storbritannien och Irland, som tillverkas i flera EU-medlemsstater såväl som utanför EU.

Antidumpningsundersökningen om HFP-armeringsjärn med ursprung i Kina inleddes den 30 april 2015 efter ett klagomål från EU-industrin och provisoriska åtgärder infördes den 29 januari 2016.

De slutgiltiga tullarna som införs i dag sträcker sig från 18.4 % till 22.5 % och kommer att gälla i fem år. Enligt Världshandelsorganisationens (WTO) regler kan EU införa antidumpningstullar på produkter från tredjeländer om en undersökning visar att dessa produkter kommer in i EU till dumpade priser som orsakar skada för EU-industrin. För närvarande har EU 37 antidumpnings- och antisubventionsåtgärder på plats och 15 pågående undersökningar av stålprodukter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend