Anslut dig till vårt nätverk!

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

Kommissionen välkomnar första stora marina skyddade området i Rosshavet som ett landmärke beslut för #Antarctic

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

ross-sea-7Idag (28 oktober), efter fem års förhandlingar, kommissionen för bevarande av marina levande tillgångar i Antarktis (CCAMLR) enades om att inrätta ett marint skyddat område (MPA) i Rosshavet Region - den första stora MPA i historia Antarktisk.

Kommissionär för miljö, fiske och havsfrågor Karmenu Vella uttryckte sin djupa tillfredsställelse med resultatet: "Etableringen av det första stora skyddade marina området i Antarktis vatten är inte bara ett viktigt steg för CCAMLR, utan också en betydande milstolpe i Europeiska unionens strävan efter omfattande och effektivare internationell havsstyrning. Jag hoppas att dagens beslut förbereder marken för de andra skyddade områden som har föreslagits av EU, såsom Weddellhavet och östra Antarktis. ”

Antarktis årsmöte i Hobart, Australien, tog flera andra viktiga beslut, många av dem på grundval av EU: s förslag. I synnerhet medlemmar enades om att inleda en andra resultatöversyn. Detta kommer att möjliggöra en förstärkning av organisationen i linje med målen i EU: s gemensamma fiskeripolitik, särskilt hållbar förvaltning av levande marina resurser. Betydande framsteg har också gjorts i kampen mot olagligt, orapporterat och oreglerat fiske (IUU).

Medlemmar stärkt skyldigheter i samband med tillstånd fartyg och skärpt reglerna för IUU noteringsförfaranden. Medlemmar enades också om att underlätta vetenskaplig forskning och utforskning av marina områden som har blivit exponerade efter reträtt eller kollaps av isflak runt Antarktiska halvön. Kommissionen för bevarande av marina levande tillgångar i Antarktis (CCAMLR) inrättades genom en internationell konvention i 1982 med målet att bevara Antarktis marina livet. Inrättandet av Antarktis var ett svar på den ökande kommersiella intresset resurser antarktisk krill (en hörnsten del av Antarktis ekosystem) och historien om överexploatering av flera andra marina resurser i Södra oceanen. EU är en medlem av Antarktis, tillsammans med Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Sydkorea, Namibia, Nya Zeeland, Norge, Polen, Ryssland, South Afrika, Spanien, Sverige, Ukraina, Storbritannien, USA, och Uruguay.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend