Anslut dig till vårt nätverk!

EU

NATO kallar Nordkoreas senaste ballistiska missiltest för ett hot mot internationell fred och säkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

NATOs talesperson Oana Lungescu beskrev lanseringen av ett nytt ballistisk missiltest av Nordkorea i morse (14 maj 2017) som ett nytt och flagrant brott mot en rad resolutioner från FN:s säkerhetsråd, vilket utgör ett hot mot internationell fred och säkerhet.

Nato sa att detta är en tid då nedtrappning behövs, inte provokation och påminde DRNK om dess behov av att uppfylla sina internationella åtaganden, upphöra med all verksamhet relaterade till dess ballistiska missil- och kärnvapenprogram, överge alla befintliga program för massförstörelsevapen på ett fullständigt, verifierbart och oåterkalleligt sätt, och engagera sig i en trovärdig dialog med det internationella samfundet.

Den nyligen valda presidenten Moon Jae-in slog en försonande ton under valkampanjen och krävde en förnyad dialog med Norden.

Moon sa att han djupt beklagar Pyongyangs senaste provokation. Moon har sagt att medan Sydkorea förblir öppen för möjligheten till dialog med Nordkorea, är det endast möjligt när Nordkorea visar en attitydförändring.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend