Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Erasmus30: "Europa firar 30 år av Erasmusprogrammet"

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani leder idag 30-årsfirandet av Erasmusprogrammet i Europaparlamentet i Strasbourg.

Mellan 2014 och 2020 programmet Erasmus+ som kommer att stödja mer än 4 miljoner människor att studera, utbilda sig och arbeta volontär utomlands. För att fira 30th födelsedag har kommissionen lanserat en mobilapp för Erasmus+. Appen kommer att vägleda studenter, yrkesinlärare och ungdomar under deras Erasmus+-upplevelse.

Ordförande Jean-Claude Juncker sa: "Varje euro som vi investerar i Erasmus+ är en investering i framtiden — i framtiden för en ung person och för vår europeiska idé. Jag kan inte föreställa mig något som är mer värdigt vår investering än morgondagens ledare. När vi firar den 9 miljonte personen som deltar, låt oss se till att vi är 9 gånger mer ambitiösa med framtiden för Erasmus+-programmet."

Tibor Navracsics, kommissionsledamot med ansvar för utbildning, kultur, ungdom och idrott, sa: "Precis som varje Erasmus+-utbyte ger en berikande livserfarenhet - både professionellt och personligt - har 30 år av rörlighet och samarbete gett Europa en fördomsfri och entreprenöriell generation på 9 miljoner människor som idag formar vårt samhälles framtid. Genom att ha Erasmus+ till hands kommer den nya appen att föra Europa närmare ungdomar över hela världen."

Kommissionen är starkt engagerad i att bygga framtiden för Erasmus+ efter 2020 tillsammans med generationen Erasmus+ för att stärka programmet och se till att det når ut till ett ännu bredare spektrum av ungdomar.

Bakgrund

Sedan starten 1987 – med deltagande av 11 länder och 3,200 9 studenter – har Erasmus och dess efterföljande program gett XNUMX miljoner människor chansen att studera, utbilda sig, volontärarbeta eller skaffa yrkeserfarenhet utomlands.

Annons

2014 skapades Erasmus+-programmet, som integrerar alla initiativ inom utbildning, yrkesutbildning, ungdom och idrott i en enda EU-ram. Med 33 europeiska länder som för närvarande deltar i programmet (alla 28 EU-medlemsstater plus Turkiet, fd jugoslaviska republiken Makedonien, Norge, Island och Liechtenstein), har mer än 2 miljoner människor dragit nytta av en Erasmus+-upplevelse på mindre än tre år.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend