Europeiska kommissionen välkomnar ny högnivågrupp på #EUAfricaRelations

| Oktober 12, 2018

Europeiska kommissionens vice ordförande Ansip och kommissionsledamöterna Mimica, Hogan, Stylianides och Vella har deltagit i lanseringen av en hög grad av personligheter som sammankallas av Friends of Europe, den Mo Ibrahim Foundation och den En kampanj.

Högnivågruppen omfattar nuvarande och tidigare chefer för internationella organisationer och stiftelser, tidigare presidenter och premiärministrar i afrikanska länder tillsammans med kända experter. Bundet av sitt engagemang för att säkerställa framgången mellan förbindelserna mellan Europa och Afrika kommer deltagarna att byta åsikter vid detta tillfälle om utmaningen av ungdomsarbetslösheten i Afrika. Kommissionen är en av de viktigaste drivkrafterna för förbindelserna mellan EU och Afrika och har nyligen lanserat en ny Afrika-Europa alliansen syftar till att öka investeringar och skapa jobb.

Kommissionen välkomnar detta nya initiativ, som ytterligare kommer att öka ansträngningarna för att främja och gripa möjligheter på båda kontinenterna. Inledande mötet var värd av Neven Mimica, EU-kommissionär för internationellt samarbete och utveckling.

Mer information om Högnivå grupp samt Afrika-EU-partnerskapet finns tillgänglig online.

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Afrika, Centralafrikanska republiken (CAR), EU, EU, världen