Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

Europeiska kommissionen välkomnar ny högnivågrupp om #EUAfricaRelations

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionens vice ordförande Ansip och kommissionärerna Mimica, Hogan, Stylianides och Vella har deltagit i lanseringen av en högnivågrupp av personligheter som sammankallats av Friends of Europe, den Mo Ibrahim Foundation och EN kampanj.

I gruppen på hög nivå ingår nuvarande och tidigare chefer för internationella organisationer och stiftelser, tidigare presidenter och premiärministrar i afrikanska länder tillsammans med kända experter. Bundna av sitt åtagande att säkerställa framgången för förbindelserna mellan Europa och Afrika, kommer deltagarna vid detta tillfälle att utbyta åsikter om utmaningen med ungdomsarbetslöshet i Afrika. Kommissionen är en av de viktigaste drivkrafterna för förbindelserna mellan EU och Afrika och har nyligen lanserat en ny Afrika-Europa allians syftar till att öka investeringarna och skapa jobb.

Kommissionen välkomnar detta nya initiativ, som ytterligare kommer att berika ansträngningarna att främja och ta vara på möjligheter på båda kontinenterna. Värd för det inledande mötet var Neven Mimica, EU-kommissionär för internationellt samarbete och utveckling.

Mer information om Grupp på hög nivå samt Afrika-EU-partnerskapet finns tillgänglig online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend