Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Iran – Mogherini "det är en fråga om säkerhet för oss och för hela världen"

DELA MED SIG:

publicerade

on

I ett gemensamt uttalande från den höga representanten för Europeiska unionen Federica Mogherini och utrikesministrarna i Frankrike, Tyskland och Storbritannien om JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action), den så kallade "Iran Deal", har EU uttryckt stora oro över Irans uttalande om sina åtaganden enligt avtalet.

I uttalandet förkastar EU alla ultimatum, men säger också att de fortfarande är fullt engagerade i att bevara och genomföra avtalet fullt ut och uppmanar starkt Iran att fortsätta att genomföra sina åtaganden och att avstå från alla eskalerande steg.

The application of secondary sanctions has made it very difficult for European companies to trade with Iran, but the EU remains determined to continue pursuing efforts to enable the continuation of legitimate trade with Iran, including through the operationalisation of the special purpose vehicle “INSTEX”. In thinly veiled criticism of the US, the statements calls on countries “not party to the JCPoA to refrain from taking any actions that impede the remaining parties’ ability to fully perform their commitments.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend