Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

Kommissionsledamöterna Hogan och Andriukaitis deltar i tredje #AfricanUnion och EU:s jordbruksministerkonferens i Rom

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionär för jordbruk och landsbygdsutveckling Phil Hogan (avbildad) och kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet Vytenis Andriukaitis deltar idag (21 juni) i Rom i tredje AU-EU:s jordbruksministerkonferens. 

Afrikanska unionens kommissionär för landsbygdsekonomi och jordbruk Josefa Sacko och kommissionär Hogan är formellt värdar för detta högnivåevenemang som kommer att resultera i den första politiska deklarationen AU-EU någonsin. Den kommer att innehålla en handlingsagenda för förbättrat samarbete inom jordbruk, livsmedel och jordbruk.

Smakämnen agro-livsmedel landsbygdens agenda för ‘Africa-Europe alliance for sustainable investment and jobs’, levererad av Arbetsgrupp i Afrika på landsbygden i mars 2019, kommer att ingå i diskussionerna under hela dagen. Den förespråkar ett partnerskap mellan Afrika och Europa som verkar på tre nivåer: folk-till-folk, företag till företag och regering till regering.

Med utgångspunkt i resultaten från de tidigare konferenserna 2017 och 2016 kommer representanter och intressenter för jordbruks-livsmedelssektorn från båda kontinenterna att diskutera hur man ytterligare kan frigöra potentialen för en mer inkluderande och hållbar jordbruks-livsmedelssektor i Afrika.

These discussions will focus on strengthening the Africa-Europe partnership in key agri-food areas, such as agricultural investment, research and innovation with a focus on climate change, the digitalization of the sector and Sanitary and Phytosanitary Standards (SPS) and food safety in the context of intra-African trade. Side events will also allow participants to delve further in thematic discussions on Geographical Indications in Africa, on financing African agriculture transformation and on opportunities and benefits for women’s engagement with agri-business development, for example.

Konferensen kommer att webbstreamas. Medan han är i Rom kommer kommissionär Andriukaitis också att hålla möten med Sacko, ministern för jordbruk och markåtervinning av Egypten professor Dr. Ezz el-Din Abu-Steit, Australiens jordbruksminister Bridget McKenzie och Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) verkställande direktör Bernhard Url.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend