Anslut dig till vårt nätverk!

Argentina

Kommissionär Jourová på officiellt besök på #Chile och #Argentina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionär Jourová (avbildad) kommer att vara i Chile idag (9 juli), samt i Argentina onsdagen den 10 och torsdagen den 11 juli. Besöket följer avslutningen av EU och Mercosur handelsavtal och kommer att fokusera på att förbättra samarbetet om dataflöden, förespråka stark konvergens av dataskyddsregimer, främja bilateralt rättsligt samarbete och diskutera frågor om jämställdhet och antisemitism, bland annat. I Chile kommer kommissionär Jourová att träffa justitie- och människorättsminister Hernán Larraín Fernández, finansminister Felipe Larraín Bascuñán, kvinno- och jämställdhetsminister Isabel Plá Jarufe samt handelsviceministern Rodrigo Yañez. Dataskydd och jämställdhet kommer att stå på agendan för mötet med chilenska senatorerna Felipe Harboe Bascuñán, Jaime Quintana, Adriana Muñoz och Kenneth Pugh.

Hon kommer också att diskutera dataskydd med företrädare för chilenska och europeiska branschorganisationer och företag. Kommissionär Jourová kommer sedan att utbyta åsikter med det chilenska öppenhetsrådet. Slutligen kommer hon att hålla ett huvudtal vid University of Chile om utmaningar och möjligheter i den digitala eran. Sedan i Buenos Aires inkluderar besöket utbyten med justitieministern och mänskliga rättigheter, tyska Garavano, med senatens president Federico Pinedo, stabschefen för den argentinska presidenten, med ansvar för bland annat dataskyddsfrågor , Marcos Pena, samt med senatorerna Dalmacio Mera och Laura Rodríguez Machado. Kommissionär Jourová kommer sedan att träffa ledamöterna i deputeradekammaren, Karina Banfi och Ezequiel Langan. Hon kommer sedan att tillsammans med det argentinska judiska samfundet och representanter för kristen och muslimsk tro högtidlighålla 1994 års bombdåd vid det judiska gemenskapscentret. Slutligen kommer hon att hålla ett huvudtal om fördelarna med att anpassa dataskyddsstandarderna för Privacy in a Globalized World konferens. Evenemanget arrangeras inom ramen för projektet "International Digital Cooperation – Enhanced Data Protection and Data Flows" som finansieras under Europeiska kommissionens Partnerskapsinstrument.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend