USA sätter gränser för #Huawei reprise

| Juli 12, 2019

USA: s handelsminister Wilbur Ross varnade landet skulle förse sig mot att neka företagslicenser att handla med Huawei, om inte det var klart att några erbjudanden inte riskerade den nationella säkerheten.

Vid en konferens förklarade Ross att ansökningar om handel med Huawei skulle ses över med "antagande om förnekelse". Myndigheterna är angelägna att se till att "vi inte bara överför intäkter från USA till utländska företag", konstaterade han.

Han tillade Huaweis närvaro på en USA: s svarta lista och omfattningen av produkter som kräver licenser förblir oförändrade trots president Trumps ingripande sent i förra månaden.

Ross angav inte vilka typer av handel som kan utgöra ett hot mot den nationella säkerheten.

I en intervju med CNBC, Den amerikanska ekonomiska rådgivaren Larry Kudlow förklarade: "Med hänsyn till den privata marknaden kallar jag det allmänna varor, vi har öppnat dörren och slappna av lite licensvillkoren för handelsavdelningen, där det inte finns några nationella säkerhetspåverkningar eller konsekvenser."

Som exempel sa han att vissa chipföretag skulle tillåtas att sälja produkter till Huawei på ett begränsat sätt.

Det är oklart hur mycket den begränsade viljan kommer att hjälpa Huawei med tanke på det pågående genomförandet av ett annat Trump-direktiv. I mitten av oktober sa Ross att handelsdepartementet kommer att utfärda interimistiska regler för att verkställa en verkställande order som hindrar företag från att använda utrustning eller tjänster som tillhandahålls av företag som anses vara en säkerhetsrisk.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Kina, EU, Telekom, US, världen

Kommentarer är stängda.