Anslut dig till vårt nätverk!

skisserat

#Amex-rykte på spel på grund av en kontroversiell rysk partner

publicerade

on

På något sätt behöver den ryska miljardären Roustam Tariko en hård drink - utan tvekan en dubbel vodka - om han ska avvärja anklagelser om att vara en "bedragare".
För andra gången anklagas mannen som gav världen "Russian Standard Vodka" för att ha serverat en kort åtgärd. Återigen har han inte betalat eurobond.

Och det kan leda till att hans imperium förlorar en av sina bästa kunder - American Express.

Det var Tariko, 58, som förde det allestädes närvarande kortet till alla ryssar.
På höjden av sin pompa sa han till Forbes Magazine:
"Jag har ett av de bästa vodka-varumärkena i världen och en av de största detaljbankerna i Ryssland.
"Om jag bara behåller vad jag har och odlar det, kommer det redan att räcka för att vara stolt över mig själv."
Men stolthet går före ett fall ...

Roustam Tariko

Roustam Tariko

Tarikos problem började när hans ryska Standardbank (RSB) inte hostade upp 400 miljoner dollar 2017.
RSB var säkerheten på lånet.
Nu planerar internationella obligationsinnehavare att göra en ägarandel på 49% i banken.
De kallade in Center for Financial Investigations and Forensic Expertise (CFIFE) för att gå igenom RSB-böckerna.
Även om det var konfidentiellt visades analysen senare i handlingar som inlämnades till Moskva skiljedomstol.
Och det ger obehaglig läsning för Tariko.
Utredarna säger att hela summan av Tarikos skulder är mer än 800 miljoner dollar.
Och de är övertygade om att kontanter och tillgångar tas bort från banken.
Enligt CFIFE är denna rädsla "inte ogrundad".
Förra månaden (juli) inledde borgenärerna en åtgärd för att samla in sina säkerheter.
Centret rapporterar att mer än 300 miljoner dollar har dragits ut från banken.
Det tillade: "Sedan 2017 har värdet på bankens tillgångar minskat ständigt och kraftigt, medan andelen illikvida tillgångar tvärtom växer lika snabbt."
David Nitlispakh, chef för den schweiziska fonden Pala Assets, representerar borgenärerna för Russian Standard Ltd.
Pala Assets är ett Schweizbaserat investeringsbolag som fokuserar på tillväxtmarknadsobligationer.
Herr Nitlispakh sa: ”Vi har länge uttalat att aktieägaren i Russian Standard organiserat ett massivt uttag av pengar från banken.
”Vi är övertygade om att han borde ha det fulla ansvaret för olagliga handlingar för att orsaka banken så stora skador.
"Vi är övertygade om att det inte är möjligt att bryta mot lagen utan straffrihet."

Russian Standard Bank

Russian Standard Bank

Pala Assets överväger att lämna in en ansökan om att inleda ett straffrättsligt åtal.
En talesman sade: "Vad som händer är en tydlig skadlig överträdelse av lagen, och vi tror att den kriminella verksamheten för att beröva bankens likvida tillgångar måste stoppas."
En borgenär sa: ”Aktieägaren i Russian Standard Bank har spelat med sina obligationsinnehavare i tre år, varje gång han lovar återbetalning av skuld och sedan bryter löftet.
”Detta görs för att pressa alla värdefulla tillgångar från banken innan det tas av obligationsinnehavare som säkerhet.
"Den här skandalen kan på allvar försämra rykte Amex vars exklusiva partner i Ryssland är Tariko."
Kommentera RSB: s framtid, Alexey Sanaev, från det ryska mäklarföretaget Finam, berättade för Cards International:
”Det dåliga är att om transaktionerna är som de verkar vara, skulle det sätta Tarikos anseende i betydande risk.
”Han kan märkas som en bedragare, vilket är dåligt.
”Vad som troligen kommer att hända är att de internationella obligationsinnehavarna blir bankens huvudägare.
”I slutändan skulle det hjälpa till att se till att bankens rykte fortsätter att växa i en positiv riktning. “
Och i en värld där rykte är allt, hamnar den globala bankjätten American Express i den finansiella farragon.
Amex drev en berömd reklamkampanj på 70- och 80-talet med slagordet "det kommer att göra bra, sir".
Det syftade till att främja hur dess kreditkort välkomnades över hela världen och älskas av alla.
Ett Amex-kort innehöll cache. Det var för ambitionen. Det vädjade till den nya entreprenörsryssen.
Amex och RSB har varit nära handelspartner sedan 2000-talet.
Det var en allians som såg Amex-kort utfärdade i Ryssland.
Men eftersom RSB: s världsomspännande rykte minskar finns det en rädsla för att Amex mycket väl vill ta avstånd från sin partner.
Sanaev sa: ”Russian Standard Bank var den första - och är fortfarande den enda - banken som utfärdade American Express-kort i Ryssland.
”När de två företagen först samarbetade blomstrade marknaden och konsumentutgifterna växte.
”Banken var en pionjär och en av de största mottagarna av denna marknad.
”Jag tror inte att det är en överraskning att American Express valde RSB som sin exklusiva partner.
”Då var det rätt att göra, och ett bra namn på den framtida marknaden för Amex att associeras med.
”Men frågan kvarstår om det är rätt att göra nu.
”Amex exklusiva partner lider av sitt rykte.

”Jag är inte säker på om Amex kommer att fortsätta att arbeta med RSB.
”Det är inte en fråga om Amexs rykte i Ryssland, utan Amexs rykte i Amerika och globalt kan påverkas av dess ryska partner.”

Sanaev tror att Amex snart kommer att släppa den skadade RBS.

Han sa: ”Amex kommer att välja en annan partner i Ryssland, en med ett renare rykte.
”Jag tycker att det är en självklar sak att göra.
"Amex tjänar inte längre på partnerskapet med Russian Standard Bank - ekonomiskt och i form av rykte."
I de första dagarna förkroppsligade Tariko vad Amex handlar om.

Han gjorde sin förmögenhet från grunden - till skillnad från många andra oligarker som hjälpte sig till en betydande del av landets industriella tillgångar under 1990-talet.

Efter examen 1989 med en ekonomiexamen från Moskvainstitutet för järnvägsteknik, vände han sig åt att importera lyxvaror till Ryssland.

Hans pengar gjordes i choklad och italienska mousserande viner.

Det var en språngbräda för att få fler stora dryckesmärken till ryssarna - och sedan erbjuda vodka till världen.

I de första dagarna förkroppsligade Tariko vad Amex handlar om.
Han gjorde sin förmögenhet från grunden - till skillnad från många andra oligarker som hjälpte sig till en betydande del av landets industriella tillgångar under 1990-talet.

"Jag tjänade en förmögenhet med att sälja vodka till ryssarna och nu tjänar jag en förmögenhet som säljer den till britterna.", Sa Tariko till tidningen Forbes.

Men vissa tror att Roustam Tariko nu dricker i den sista chansen sedan när han kämpar för att behålla sitt affärsimperium och - ännu viktigare - hans goda namn.

EU: s lagstiftning

I skilsmässor staplas oddsen mot kvinnor

publicerade

on

Bland de många biverkningarna som Covid-19-pandemin och efterföljande låsning har haft på Europa är särskilt skamlig: skyhöga hemmamissbruk. Frankrike - med sin djupt inbäddade chauvinism - har särskilt sticker ut när uppmaningarna till regeringens hotline för misshandlade kvinnor ökade 400 procent under låsningen.

Samtidigt är det inte lätt att lämna dessa relationer. För lagligt gifta kvinnor skulle en skilsmässa vara ett logiskt steg, men inte alla kvinnor är villiga eller ens kunna göra det. Orsakerna bakom detta är mångfaldiga, men ändå en av de vanligaste är också en av de mest förbises: det faktum att kvinnor ofta är missgynnade i skilsmässa som lämnar kvinnor i ekonomiska och sociala svårigheter oftare än män.

Kvinnor får den korta pinnen

Detta faktum är förvånansvärt likformig över hela världen, varför det är ännu mer chock att kvinnor fortsätter att hitta oddsen mot dem i högt utvecklade regioner med en stark kvinnors rättighets- och jämställdhetsagenda, som Europa. En studie från 2018 som utvärderar könsskillnader i konsekvenserna av skilsmässa, med hjälp av uppgifter från den tyska socioekonomiska panelstudien (1984-2015), hittade att ”kvinnor var starkt missgynnade när det gäller förluster i hushållens inkomst och därmed ökade risker för fattigdom”. Värre är att dessa förluster var permanenta och betydande utan betydande förändringar över tiden.

Även när en förlikning resulterar i en 50/50 uppdelning av tillgångar, känner kvinnor ofta missgynnade på grund av lägre intjäningsförmåga orsakas genom barnomsorgsansvar och minskade arbetstider, eller göra strategiska karriärval. Dessutom är kvinnor ofta kvar skuldsatt av de rättsliga kostnaderna för skilsmässoförfaranden eftersom deras lägre besparingsnivåer innebär att de måste förlita sig på ögonvattnande lån. Kvinnors ekonomiska ställning sällan återhämta sig tillräckligt för att nå nivåerna före skilsmässan, medan mäns inkomster tenderar att öka med 25 procent i genomsnitt efter splittringen.

Rik eller fattig, du förlorar

Även om dessa problem är vanliga förekomster i olika kulturer runt om i världen, är de också oberoende av den sociala klassen. Det kan tyckas uppenbart att dessa problem är exklusiva för medelklassen snarare än de rikaste medlemmarna i samhället. Men kvinnor som skiljer sig från rika män står inför samma hinder och negativa utsikter. Om det finns en gemensam faktor som förenar kvinnor i alla sociala skikt, så är det hur de måste kämpa oproportionerligt hårdare än sina före detta män för att få sin rättvisa del av skilsmässans paj.

Exempel på detta är den bittra skilsmässakampen mellan den azerbajdzjanska oligarken Farkhad Akhmedov och hans ex-fru Tatiana Akhmedova. Farkhad Akhmedov, som är baserad i Baku trots att han inte lyckats få azeriskt medborgarskap, gjorde sin förmögenhet inom gassektorn men lämnade industrin efter att ha varit tvingas att sälja sin andel i Northgas till Inter RAO 2012 för $ 400 miljoner under värde. Tatiana, en brittisk medborgare, tilldelades 40 procent av sin före detta mans förmögenhet av en brittisk domstol 2016, som uppgår till cirka 453 miljoner pund - den största skilsmässauppgörelsen i historien. I stället för att acceptera domen och betala ut, har Farkhad Akhmedov kämpat med tand och spik för att undvika att göra betalningar eller lämna över tillgångarna till sin ex-fru i bosättningen, inklusive en konstsamling, fastigheter och superyacht, värderad till Kr 350 miljoner

Skilsmässan från århundradet

I processen har Akhmedov ofta inte bara kämpat med handskarna av utan också helt smutsiga. Helt från början Akhmedovs försvar argued att paret skildes tidigare, nämligen i Moskva 2000. Enligt försvaret ersätter den påstådda skilsmässan det brittiska beslutet och målar Akhmedova som ett bedrägeri. Försöket att baktala sin ex-fru slog emellertid tillbaka: inga bevis för en tidigare skilsmässa realiserades någonsin, vilket ledde rättvisa Haddon-Cave 2016 till förklara "... att skilsmässedokumenten från 2000 i Moskva ... alltid var förfalskade."

Detta borde ha varit ett dödligt slag för Farkhad Akhmedovs försvar, men fyra år senare har inga betydande utbetalningar gjorts - trots att det ursprungliga beslutet från 2016 till Akhmedovas fördel har upprätthållits i andra domstolar. År 2018 var Akhmedov det uteslutas att vara i förakt för domstolen och kritiserades av rättvisa Haddon-Cave för att ha tagit "många detaljerade steg" som syftade till att undvika att domen verkställdes, till exempel "att dölja sina tillgångar i ett nät av offshore-företag." Dessa enheter, främst belägna i Liechtenstein, var nyligen beordrade att överföra Akhmedovs tillgångar till Tatiana.

Detta är en herrvärld

Det borde inte vara förvånande att detta inte har hänt än så länge oligarkens förakt för både brittisk lag och hans ex-fru är orubbliga. Faktum är att Akhmedov-ärendet - på grund av volymen av tillgångar och stor publicitet som är inblandat - framhäver den starka kontrasten i skilsmässautfallet och att kvinnor i allmänhet kämpar för en uppförsbacke för rättvisa i uppgörelsen som kan pågå i flera år, vilket belastar deras förmåga. att gå vidare och starta om sina liv.

Ändå kan det hjälpa till att öka medvetenheten om denna djupt engagerade ojämlikhet, där kvinnor över hela världen som söker skilsmässa eller rättvisa för våld i hemmet utsätts för odds som överväldigande är till sin ex-make. Starkare, mer obeveklig verkställighet av avgöranden - inklusive smärtsam bestraffning vid bristande efterlevnad - är det enda sättet att bryta den onda cirkeln. Annars kommer jämställdhet för alltid att vara ofullkomlig, till och med ouppnåelig.

Fortsätt läsa

Kina

Banken omfamnar blockchain för att underlätta handel med bälten och vägar

publicerade

on

Kina och Europeiska unionen har båda sagt att de kommer att påskynda förhandlingarna för att sluta ett investeringsavtal mellan Kina och EU före utgången av detta år, med sitt kolossala infrastrukturprojekt "Bälte och väg" i centrum för en era av handel och tillväxt för ekonomier i Asien och därefter.

Kinas Belt and Road Initiative (BRI), ibland kallad New Silk Road, är ett av de mest ambitiösa infrastrukturprojekten som någonsin har uppnåtts. Lanserad 2013 av president Xi Jinping, skulle den stora samlingen av utvecklings- och investeringsinitiativ sträcka sig från Östasien till Europa.

Den ursprungliga sidenvägen uppstod under den västliga expansionen av Kinas Han-dynasti (206 f.Kr. – 220 e.Kr.), som skapade handelsnätverk i hela det som idag är de centralasiatiska länderna i Afghanistan, Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan, liksom dagens Indien och Pakistan i söder. Dessa rutter sträckte sig mer än fyra tusen mil till Europa.

Belt and Road Initiative (BRI) är dagens nya Silk Road, en transkontinental passage som förbinder Kina med Sydostasien, Sydasien, Centralasien, Ryssland och Europa via land - och en 21-talssjöfart, en sjöväg förbinder Kinas kustregioner med Sydost- och Sydasien, Sydstilla havet, Mellanöstern och Östra Afrika, hela vägen till Europa.

En av de största utmaningarna för dess framgång kommer att vara att övervinna komplexiteten i handel med flera råvaror - det finns ett antal intressenter, mellanhänder och banker som arbetar tillsammans för att göra affärer. Dessa erbjudanden är enorma i värde och händer mycket ofta, med enorma summor pengar överförs över gränserna till olika parter som alla använder olika system och har olika efterlevnadskrav, datalagringssystem, valutor och så vidare. Det nuvarande systemet är dyrt, långsamt och ger kunderna nästan ingen öppenhet.

LGR Crypto Bank of Switzerland

LGR Crypto Bank of Switzerland

Innovativa digitala system som använder "Blockchain" utvecklas för att underlätta snabba och säkra metoder för att möjliggöra dessa affärer.

LGR Crypto-banken i Schweiz är ledande inom b2b digitala pengarrörelser och end-to-end handelsfinansiering och har lanserat blockchain-baserat digitalt system för att stödja försörjningskedjefinansiering i Silk Road-ekonomierna. LGR har också lanserat en ny ”Silk Road Coin”Kryptovaluta för att möjliggöra sömlös och omedelbar handel längs Belt and Road.

”Jag tror att något som vi kommer att fortsätta se är effekten av framväxande teknik på industrin. Saker som blockchain-infrastruktur och digitala valutor kommer att användas för att ge ökad transparens och snabbhet i transaktionerna. Regeringsemitterade digitalbankvalutor skapas också, och detta kommer också att ha en intressant inverkan på gränsöverskridande penningrörelse. ” sa Ali Amirliravi, VD för LGR Crypto bank i Schweiz.

”Vi tittar på hur digitala smarta kontrakt kan användas i handelsfinansiering för att skapa nya automatiserade kreditkort, och det här blir väldigt intressant när du använder IoT-teknik. Vårt system kan utlösa transaktioner och betalningar automatiskt baserat på inkommande data från försörjningskedjan. Detta innebär till exempel att vi kan skapa ett smart avtal för ett kreditbrev som automatiskt frigör betalning när ett sjöfartyg når en viss plats. Eller, ett enklare exempel, betalningar kan utlösas när en uppsättning efterlevnadsdokument laddas upp till systemet och verifieras LGR. Dessutom kan kreditrelaterade dokument delas med olika handelspartnerskap med blockchain-plattform som ytterligare förbättrar transparenser och minskar handelsrisker. Automation är en så enorm trend - vi kommer att se fler och mer traditionella processer störs. ” han sa.

Ali Amirliravi, verkställande direktör för LGR Crypto bank of Switzerland

Ali Amirliravi, verkställande direktör för LGR Crypto bank of Switzerland

”Data kommer att fortsätta spela en stor roll för att forma framtiden för finansiering av försörjningskedjan. I det nuvarande systemet är dokumenten pappersbaserade, data täcks och bristen på standardisering stör verkligen övergripande möjligheter till datainsamling. Men när detta problem är löst skulle ett digitalt handelsfinansieringssystem kunna generera stora datamängder som kan användas för att skapa alla typer av förutsägbara modeller och branschinsikter. Naturligtvis innebär kvaliteten och känsligheten för dessa data att datahantering och säkerhet kommer att vara oerhört viktigt för morgondagens bransch. ”

Ali Amirliravi är positiv till de möjligheter som Belt and Road Initiative kommer att ge.

”För mig är framtiden för penningrörelsen och handelsfinansieringsindustrin ljus. Vi går in i den nya digitala eran, och detta kommer att betyda alla möjliga nya affärsmöjligheter, särskilt för de företag som anammar nästa generations teknik. ”

Fortsätt läsa

konst

LUKOILS Oil Pavilion utnämndes till världens bästa projekt för användning av Virtual Reality

publicerade

on

LUKOIL blev en vinnare av det internationella IPRA Golden World Awards i fyra kategorier för restaurering av det historiska Olja Paviljong vid Moskvas VDNKh. Det är den största ryska multimediautställningen tillägnad tillämpad vetenskap, som presenterar oljeindustrin för sina besökare genom interaktiva installationer.

Vårt Oljepaviljong tilldelades statusen som det bästa globala projektet i Spel och virtuell verklighet, Business-to-business, Media relations och Sponsorskap kategorier.

Detta är den andra LUKOIL IPRA Golden World Awards vinna; Företaget fick två utmärkelser förra året. LUKOILs kampanj för att marknadsföra staden Kogalym (Yugra) som turistcentrum i Västsibirien fick utmärkelser som världens bästa projekt inom Resor och turism och Samhällsengagemang kategorier.

IPRA Golden World Awards (GWA) är världens mest inflytelserika globala PR- och kommunikationstävling.

IPRA GWA, grundat 1990, erkänner spetskompetens inom PR-praxis över hela världen med hänsyn till sådana kriterier som kreativitet, komplexitet i förverkligandet och projektets unika karaktär. Världens största kommunikations- och marknadsföringsexperter och ledare, inklusive representanter för de olika största företagen, bildar GWA-juryn.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend