Anslut dig till vårt nätverk!

Israel

Israels födelseplats bytte från 'Jerusalem' till 'Ockuperade territorier' på nytt brittiskt pass

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Israels utrikesministerium undersöker en rapport om att en israelisk kvinna hade bytt sin födelseplats från ”Jerusalem” till ”Ockuperade palestinska territorier” efter förnyelse av sitt brittiska pass, skriver yossi Lempkowicz.

Ayelet Balaban, en dubbel israelisk-brittisk medborgare som har haft ett brittiskt pass hela sitt liv, sa att hon var chockad när hon fick det nya dokumentet, enligt Israels Kan.

Enligt Balaban skickade hon sitt gamla pass till England för ungefär två veckor sedan och fick det nya på måndag. När Balaban upptäckte förändringen, kollade hon med sin bror, som förnyade sitt brittiska pass för två år sedan och som fortfarande listade ”Jerusalem” som hans födelseort.

Annons

Hennes bror, som arbetar på Nefesh B'Nefesh, en organisation som hjälper judar från engelsktalande länder att immigrera till Israel, sa att det är första gången organisationen stöter på förändringen, enligt rapporten.

Balaban skickade ett brev till Israels ambassadör i Storbritannien, Tzipi Hotovely, på tisdag men sa att hon ännu inte hört något.

Förfrågningar har också skickats till den brittiska ambassaden i Israel.

Annons

Förintelse

Nederländsk kommun avskyr ungdomar som protesterar mot koronaåtgärder i nazistuniformer

publicerade

on

Munanstadsdelen Urk, i Nederländerna, har uttryckt avsky för bilder som visar cirka 10 unga människor som marscherade genom staden i nazistiska uniformer i lördags som protesterade mot COVID-19-åtgärderna, NLTider rapporterade, skriver yossi Lempkowicz.

Bilder på nätet visar en av dem iklädd fångränder och en Davidstjärna, medan de andra riktar falska vapen mot honom.

”Detta beteende är inte bara mycket stötande och extremt olämpligt, utan också skadligt för stora befolkningsgrupper. Med denna smaklösa åtgärd har en gräns mycket tydligt korsats för Urk kommun, säger kommunen i ett uttalande.

Annons

"Vi förstår att dessa unga människor vill göra sina röster hörda om effekterna av de nuvarande och kommande coronavirusåtgärderna", sade stadsborgmästaren Cees van den Bos och tillade att '' denna diskussion pågår inte bara i Urk, utan hela tiden vårt land.''

Han fortsatte, '' Vi förstår dock inte hur de gör det. Inte bara Urk kommun, utan hela samhället ogillar helt detta sätt att protestera. ”

Åklagarmyndigheten sade att det undersöker om ett brott har begåtts.

Annons

Rabbi Menachem Margolin, ordförande för European Jewish Association (EJA), en grupp som representerar hundratals samhällen över hela kontinenten, sade att denna incident '' understryker det massiva arbete som återstår att göra inom utbildning. ''

'' Ungdomarnas agerande i Urk, en del av en växande trend att jämföra Covid -restriktioner och driva tillbaka mot vaccination som försöker dra paralleller mellan regeringens försök att stoppa viruset och den nazistiska behandlingen av judar, visar på det massiva arbete som fortfarande är att göra i utbildningsinsatser om vad som verkligen hände under Förintelsen '', sa han.

'' Oavsett hur höga känslor som löper kan den judiska upplevelsen av förintelsen aldrig användas för att göra någon jämförelse, helt enkelt för att ingenting kan jämföras med det i Europa '', tillade Margolin.

Enligt nyhetssajten Hart van Nederland bad de unga om ursäkt på måndagen. I ett brev skrev de. "Det var absolut inte vår avsikt att väcka minnen från andra världskriget." Men de klargjorde inte vad de hade för avsikt. ”Vi vill betona att vi absolut inte är antisemitiska eller mot judar, eller stöder den tyska regimen. Vår uppriktiga ursäkt ”, skrev de.

Detta är inte den första incidenten kring coronaviruset i Urk. I januari, a GGD -testcenter i byn antändes. I mars, journalister attackerades av kyrkobesökare som fortsatte att gå i kyrkan trots coronavirusåtgärderna.

Fortsätt läsa

Egypten

Vid ett möte i Sharm el-Sheikh kommer Israels premiärminister Bennett och Egyptens president El-Sisi överens om att fördjupa banden mellan de två länderna

publicerade

on

Israels premiärminister Naftali Bennett träffade Egyptens president Abdel Fattah El-Sisi i kustorten Sharm El-Sheikh på måndagen, skriver yossi Lempkowicz.

Det var det första israeliska statsministerbesöket i Egypten på ett decennium.

I ett uttalande från premiärministerns kontor sa de två ledarna att de diskuterade en rad ämnen, inklusive "sätt att fördjupa och stärka samarbetet mellan staterna, med tonvikt på att bredda den ömsesidiga handeln och en lång rad regionala och internationella frågor."

Annons

Bennett tackade president El-Sisi för Egyptens viktiga roll i regionen och noterade att under över 40 år sedan det undertecknades fortsätter fredsavtalet mellan de två länderna att utgöra en grund för säkerhet och stabilitet i Mellanöstern.

Han betonade också Egyptens viktiga roll för att upprätthålla säkerhetsstabiliteten i Gazaremsan och för att hitta en lösning på frågan om de israeliska fångarna och försvunna.

De två ledarna diskuterade också sätt att förhindra ett kärnvapen Iran och behovet av att stoppa landets regionala aggression.

Annons

De enades om att fortsätta fördjupa samarbetet och dialogen mellan de två länderna på alla områden. '' Under mötet skapade vi först och främst en grund för djupa band i framtiden '', sa Bennett när han återvände till Israel.

'' Israel öppnar sig alltmer för länderna i regionen, och grunden för detta mångåriga erkännande är freden mellan Israel och Egypten. Därför måste vi investera på båda sidor för att stärka denna länk, och vi har gjort det idag, säger han.

Bennett var den första israeliska premiärministern som besökte Egypten offentligt sedan hans föregångare Benjamin Netanyahu träffade före detta egyptiska presidenten Hosni Mubarak 2011 också i Sharm El-Sheikh.

Jerusalem Post noterade att då fanns det bara en flagga vid mötet, den egyptiska. Den här gången satt de israeliska och egyptiska ledarna bredvid flaggor från båda länderna.

I en ovanlig uppvisning av egyptisk komfortnivå med ett israeliskt möte på hög nivå, meddelade Sisis kontor Bennetts närvaro i Sharm e-Sheikh, snarare än att lämna Israel för att offentliggöra händelsen.

Israel och Egypten undertecknade ett fredsavtal 1979, men det har betraktats som en ”” kall fred ”.

Enligt journalisten Khaled Abu Toameh, expert på palestinska och arabiska angelägenheter, är Egyptens president El-Sisi möte med Bennett en del av Egyptens ansträngningar att återuppta sin centrala roll i den israelisk-palestinska konflikten och Sisis försök att framställa sig själv som en fredsmakare och curry. välvilja hos Biden -administrationen.

Fortsätt läsa

Israel

För första gången säger EU: s höga tjänsteman offentligt att palestinska läroböcker är ”djupt problematiska” inför EU -parlamentets möte för att diskutera frysning av medel

publicerade

on

Europaparlamentets budgetkommitté sammanträder i slutet av denna månad för att rösta om 2022 anslag till den palestinska myndigheten. Flera förslag har lagts fram för att frysa en del av finansieringen till PA tills läroböckerna ändras, skriver yossi Lempkowicz.

Inför en avgörande omröstning om nästa års EU-finansiering till den palestinska myndigheten (PA) uppgav en hög tjänsteman från Europeiska kommissionen att PA-läroböcker är djupt '' problematiska '' och inte längre kan tolereras i sin nuvarande form när de fortsätter den israeliska- Palestinsk konflikt genom att främja hat och våld, tillsammans med att använda antisemitiska troper.   

Vid ett möte i Europaparlamentets Arbetsgrupp mot antisemitism på torsdagen i Bryssel för att diskutera EU -studier om palestinska läroböcker, sade Henrike Trautmann, enhetschef vid Europeiska kommissionens generaldirektorat som övervakar allt bistånd till den palestinska utbildningssektorn: ”Det är mycket tydligt att studien avslöjar att det finns mycket djupt problematiskt innehåll ... ändringar av läroplanen är avgörande ... fullt ut att allt utbildningsmaterial överensstämmer med Unescos normer för fred, tolerans, samexistens och icke-våld måste säkerställas liksom alla referenser av antisemitisk natur måste tas upp och tas bort. ”

Annons

EU -studien, av tyska Georg Eckert Institute som granskar de palestinska läroböckerna, publicerades i juni förra året.

Vid EU -parlamentets möte fördömde kommittémedlemmarna antisemitism och förhärligande av våld i PA -läroplanen. EU-parlamentets vice ordförande Nicola Beer, medlem i den liberala förnyade Europa-politiska gruppen, knöt tydligt europeisk finansiering till PA för att hata undervisning:

”Det gör oss ont att läsa om innehållet i läroböcker som bara finns tack vare en utbildningsinfrastruktur som Europeiska unionen tillsammans med andra givare gör det möjligt för den palestinska myndigheten att ha. Att avbilda judar som farliga, demonisera dem, upprätthålla anti-judiska fördomar är bara upprörande. Men att läsa om skolböcker-och här talar jag som mamma-förhärliga terroristen Dalal al-Mughrabi och presentera kallblodigt våld mot civila, inklusive många barn som motstånd gör mig mållös. ”

Annons

Europaparlamentets budgetkommitté sammanträder i slutet av denna månad för att rösta om 2022 anslag till den palestinska myndigheten. Flera förslag har lagts fram för att frysa en del av finansieringen till PA tills läroböckerna ändras.

För två veckor sedan, vid en utfrågning av Europaparlamentets utrikeskommitté, erkände chefen för FN: s bistånds- och arbetsbyrå för palestinska flyktingar i Mellanöstern (UNRWA), Philippe Lazzarini, att palestinska läroböcker innehåller problematiskt material, samtidigt som de fortfarande insisterade att byrån vidtar åtgärder för att förhindra att den lärs ut, men utan att visa hur detta faktiskt uppnås.

Han förklarade också att antisemitism, förhärligande av terrorism förekommer i PA -läroböcker i UNRWA -skolor och bekräftade att hans byrå hade reviderat de läroböcker som användes i skolorna efter anklagelser om antisemitiskt innehåll.

Men flera ledamöter i utskottet ifrågasatte honom om fortsatt undervisning i hat, våld och antisemitism i läroböckerna och UNRWA-material, med hänvisning till en ny rapport från IMPACT-se, en organisation som analyserar skolböcker och läroplaner för att följa UNESCO-definierade standarder om fred och tolerans. på läroböckerna.

EU är UNRWA: s största och mest konsekventa institutionella givare.

I juni avgav EU -kommissionär Oliver Varhelyi, vars avdelning omfattar bistånd till UNRWA, uttalanden anropande att överväga att konditionera biståndet till den palestinska utbildningssektorn med "full överensstämmelse med Unescos normer för fred, tolerans, samexistens, icke-våld" och "behovet av en palestinsk utbildningsreform".

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend