Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Varningstecken för global återhämtning när Delta dämpar utsikterna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Människor bär Primark-påsar efter att detaljhandelsrestriktioner på grund av coronavirussjukdom (COVID-19) lindrats, i Belfast, Nordirland, 4 maj 2021. REUTERS / Clodagh Kilcoyne / File Photo

En störning på världens aktiemarknader och en enorm flygning till säkerhet i amerikanska statsobligationer den här veckan tyder på att investerare nu tvivlar på att en efterlängtad återgång till normalitet efter COVID snart är möjlig skriva Saikat Chatterjee och Ritvik Carvalho.

Data från USA och Kina, som står för mer än hälften av världens tillväxt, antyder en avmattning i den senaste tidens blåsande takt i den globala ekonomin tillsammans med stigande priser på alla typer av varor och råvaror.

Samtidigt med en återuppgång i Delta-varianten av COVID-19 kan marknader sända larmsignaler om de globala ekonomiska utsikterna, berättade Deutsche Banks chefsvalgsstrateg, George Saravelos, för sina kunder.

Annons

"Eftersom priserna har stigit har konsumenten minskat efterfrågan snarare än att öka konsumtionen. Detta är motsatsen till vad man kan förvänta sig om miljön verkligen var inflationstrogen och det visar att den globala ekonomin har en mycket låg hastighetsgräns", skrev Saravelos .

Den känslan var tydlig i de senaste flödesdata också. Bank of America Merill Lynch flaggade oro för "stagflation" under andra halvan av 2021 och noterade långsammare inflöden till aktier och utflöden från högavkastande tillgångar.

Uppgifter om hedgefondernas valutapositionering varje vecka är den närmaste tillgängliga realtidsindikatorn för investerarnas tanke på valutamarknaderna på 6.6 biljoner dollar om dagen.

Annons

Med dollarn som sin högsta sedan slutet av mars visar de senaste kommissionens data om kommissionens råvaruterminghandel nettolånga positioner mot dollarn mot en korg med stora valutor den största sedan mars 2020. Positioneringen hade sjunkit till en kort nettosatsning så sent som i början av juni. .

Dollartillväxt mot euron och tillväxtmarknadsvalutor är inte förvånande med tanke på ekonomisk osäkerhet, säger Ludovic Colin, seniorportföljförvaltare på Vontobel Asset Management.

"När amerikanerna blir oroliga för tillväxt hemma eller globalt, återvänder de pengar och köper dollar", tillade han.

Under de senaste månaderna skickade investerare optimistiska om en ekonomisk återhämtning en översvämning av kontanter till så kallade cykliska sektorer som banker, fritid och energi. Det är kort sagt företag som drar nytta av en ekonomisk återhämtning.

Tidvattnet kan nu gå ut.

Istället har "tillväxt" -aktier, särskilt teknik, överträffat sina värdemotstycken med mer än 3 procentenheter sedan början av juli. Många kunder hos Goldman Sachs tror att den cykliska rotationen var ett kortvarigt fenomen som drivs av återhämtning från en ovanlig lågkonjunktur, sa banken.

Defensiva bestånd som verktyg är också tillbaka i favör. En korg med värdelager som sammanställts av MSCI testar de lägsta nivåerna för i år mot defensiva kamrater och har stigit med 11% under de första sex månaderna 2021.

Tidigt i år bestämdes dollarns bana av de ränteskillnader som USA: s skulder åtnjöt över sina konkurrenter, med korrelationer som toppade i maj.

Medan de reala eller inflationskorrigerade amerikanska avkastningarna fortfarande är högre än deras tyska motsvarigheter, har minskningen i amerikanska nominella avkastningar under 1.2% väckt oro över de globala tillväxtutsikterna.

Ulrich Leuchtmann, chef för FX på Commerzbank, sa att om global produktion och konsumtion inte snart återvände till 2019-nivåerna, måste en permanent lägre BNP-väg antas. Detta återspeglas till viss del på obligationsmarknaderna.

Investerarnas känslor har blivit mer försiktiga enligt veckoundersökningar från American Association of Individual Investors. BlackRock, världens största investeringsförvaltare, sänkte amerikanska aktier till neutrala i sina utsikter för mitten av året.

Stephen Jen, som driver hedgefond Eurizon SLJ Capital, konstaterade att eftersom Kinas konjunkturcykel var högre än USA eller Europa så filtreras svagare data fram till investerarnas känslor i väst.

Populära transaktioner med handel med råvaror har också gått i omvänd ordning. En andel av guld / kopparpriserna har sjunkit 10% efter att ha stigit till mer än 6-1 / 2-årstoppar i maj.

coronavirus

Agenda USA och EU för att slå den globala pandemin: Vaccinera världen, rädda liv nu och bygga upp bättre hälsosäkerhet

publicerade

on

Vaccination är det mest effektiva svaret på COVID -pandemin. USA och EU är tekniska ledare inom avancerade vaccinplattformar, med tanke på årtionden av investeringar i forskning och utveckling.

Det är viktigt att vi aggressivt följer en agenda för att vaccinera världen. Samordnat ledarskap i USA och EU kommer att hjälpa till att utöka utbudet, leverera på ett mer samordnat och effektivt sätt och hantera begränsningar för leveranskedjor. Detta kommer att visa kraften i ett transatlantiskt partnerskap för att underlätta global vaccination samtidigt som det möjliggör fler framsteg genom multilaterala och regionala initiativ.

Med utgångspunkt från resultatet av G2021 Global Health Summit i maj 20, G7- och USA-EU-toppmötet i juni, och på det kommande G20-toppmötet, kommer USA och EU att utöka samarbetet för globala åtgärder för att vaccinera världen och rädda liv nu, och bygga bättre hälsosäkerhet.  

Annons

Pelare I: Ett gemensamt åtagande för vaccindelning mellan EU och USA: USA och EU kommer att dela doser globalt för att öka vaccinationsgraden, med prioritet att dela med sig av COVAX och att förbättra vaccinationsgraden snabbt i låg- och lägre medelinkomstländer. USA donerar över 1.1 miljarder doser, och EU kommer att donera över 500 miljoner doser. Detta är utöver de doser vi har finansierat genom COVAX.

Vi uppmanar nationer som kan vaccinera sin befolkning att fördubbla sina åtaganden om dosdelning eller göra meningsfulla bidrag till vaccinberedskapen. De kommer att lägga en premie på förutsägbar och effektiv dosdelning för att maximera hållbarhet och minimera slöseri.

Pelare II: Ett gemensamt EU/USA -åtagande om vaccinberedskap: USA och EU kommer både att stödja och samordna med relevanta organisationer för vaccinleverans, kallkedja, logistik och immuniseringsprogram för att översätta doser i flaskor till skott i armar. De kommer att dela med sig av lärdomar från dosdelning, inklusive leverans via COVAX, och främja en rättvis fördelning av vacciner.

Annons

Pelare III: Ett gemensamt EU/USA -partnerskap för att stärka global vaccintillgång och terapi: EU och USA kommer att utnyttja sin nyligen lanserade Joint COVID-19 Taskforce för tillverkning och leveranskedja för att stödja vaccin och terapeutisk tillverkning och distribution och övervinna utmaningar i leveranskedjan. Samarbetsinsatser, som beskrivs nedan, kommer att omfatta övervakning av globala leveranskedjor, bedömning av global efterfrågan mot tillgången på ingredienser och produktionsmaterial och identifiering och hantering i realtid av flaskhalsar och andra störande faktorer för global vaccin- och terapiproduktion samt koordinering av potentiella lösningar och initiativ för att öka den globala produktionen av vacciner, kritiska insatsvaror och tillbehör.

Pelare IV: Ett gemensamt förslag mellan EU och USA för att uppnå global hälsosäkerhet. USA och EU kommer att stödja inrättandet av en finansiell mellanhandsfond (FIF) i slutet av 2021 och kommer att stödja dess hållbara kapitalisering. EU och USA kommer också att stödja global pandemiövervakning, inklusive konceptet med en global pandemiradar. EU och USA kommer, genom HERA och Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority, att samarbeta i linje med vårt G7 -åtagande att påskynda utvecklingen av nya vacciner och ge rekommendationer om att stärka världens kapacitet att leverera dessa vacciner i realtid. 

Vi uppmanar partner att gå med i upprättandet och finansieringen av FIF för att förbereda länder för COVID-19 och framtida biologiska hot.

Pelare V: En gemensam färdplan för EU/USA/Partners för regional vaccintillverkning. EU och USA kommer att samordna investeringar i regional tillverkningskapacitet med låg- och lägre medelinkomstländer, samt riktade insatser för att öka kapaciteten för medicinska motåtgärder inom Build Back and Better World-infrastrukturen och det nyetablerade Global Gateway-partnerskapet. EU och USA kommer att anpassa ansträngningarna för att stärka den lokala vaccintillverkningskapaciteten i Afrika och gå vidare med diskussioner om att utöka produktionen av COVID-19-vacciner och behandlingar och säkerställa deras rättvisa åtkomst.

Vi uppmanar partner att stödja samordnade investeringar för att expandera global och regional tillverkning, inklusive för mRNA, virusvektor och/eller proteinsubenhet COVID-19-vacciner.

Mer

Gemensamt uttalande om lanseringen av den gemensamma COVID-19 Taskforce för tillverkning och leveranskedja

Fortsätt läsa

coronavirus

Coronavirus: 200: e EU -desinfektionsrobot levererad till europeiskt sjukhus, ytterligare 100 bekräftade

publicerade

on

Den 21 september levererade kommissionen den 200: e desinfektionsroboten - till Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí -sjukhuset i Barcelona. Robotarna, donerade av kommissionen, hjälper till att sanera COVID-19-patientrum och är en del av kommissionens åtgärder för att tillhandahålla sjukhus i hela EU för att hjälpa dem att hantera effekterna av coronaviruspandemin. Utöver dessa första 200 robotar som meddelades i November förra året, säkerställde kommissionen köpet ytterligare 100, vilket ger de totala donationerna till 300.

Ett Europa som passar den digitala åldern Executive Vice President för Margrethe Vestager sa: ”Att hjälpa medlemsstater att övervinna utmaningarna av pandemin fortsätter att vara en prioritet nummer ett och dessa donationer - en mycket konkret form av stöd - är ett utmärkt exempel på vad kan uppnås. Detta är europeisk solidaritet i praktiken och jag är glad över att se att kommissionen kan gå en extra mil med att donera ytterligare 100 desinfektionsrobotar till sjukhus i nöd. ”

Tjugofem desinfektionsrobotar har redan arbetat natt och dag i Spanien sedan februari för att hjälpa till att hantera spridningen av coronaviruset. Nästan varje EU -medlemsstat har nu fått minst en desinfektionsrobot, som desinficerar ett vanligt patientrum på under 15 minuter, vilket lindrar sjukhuspersonal och erbjuder dem och deras patienter större skydd mot potentiell infektion. Denna åtgärd möjliggörs genom Nödstöd och enheterna levereras av det danska företaget UVD -robotar, som vann ett anbud för upphandling i nödsituationer.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen tecknar avtal om leverans av en monoklonal antikroppsbehandling

publicerade

on

Kommissionen har tecknat ett gemensamt ramavtal för upphandling med läkemedelsföretaget Eli Lilly för leverans av en monoklonal antikroppsbehandling för coronaviruspatienter. Detta markerar den senaste utvecklingen i detta första portföljen med fem lovande läkemedel som tillkännagavs av kommissionen under EU: s covid-19 terapeutiska strategi i juni 2021. Läkemedlet granskas för närvarande av European Medicines Agency. 18 medlemsstater har anmält sig till den gemensamma upphandlingen för köp av upp till 220,000 XNUMX behandlingar.

Kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet Stella Kyriakides sa: ”Över 73% av EU: s vuxna befolkning är nu helt vaccinerad, och den kommer att öka. Men vacciner kan inte vara vårt enda svar på COVID-19. Människor fortsätter att bli smittade och insjuknar. Vi måste fortsätta vårt arbete med att förebygga sjukdomar med vacciner och samtidigt se till att vi kan behandla det med terapier. Med dagens underskrift avslutar vi vår tredje upphandling och levererar vårt åtagande enligt EU: s terapeutiska strategi för att underlätta tillgången till toppmoderna läkemedel för COVID-19-patienter. ”

Även om vaccination fortfarande är den starkaste tillgången både mot viruset och dess varianter, spelar terapi en kritisk roll i COVID-19-svaret. De hjälper till att rädda liv, påskyndar återhämtningstiden, minskar sjukhusvistelsen och i slutändan lindrar bördan av sjukvårdssystemen.

Annons

Produkten från Eli Lilly är en kombination av två monoklonala antikroppar (bamlanivimab och etesevimab) för behandling av coronaviruspatienter som inte behöver syre men löper stor risk för allvarlig COVID-19. Monoklonala antikroppar är proteiner upptagna i laboratoriet som efterliknar immunsystemets förmåga att bekämpa coronaviruset. De smälter ihop med spikproteinet och blockerar därmed virusets vidhäftning till de mänskliga cellerna.

Enligt EU: s gemensamma upphandlingsavtal har EU -kommissionen hittills ingått nästan 200 kontrakt för olika medicinska motåtgärder med ett kumulativt värde på över 12 miljarder euro. Enligt det gemensamma ramavtalet för upphandling som ingåtts med Eli Lilly kan medlemsstaterna köpa kombinationsprodukten bamlanivimab och etesevimab om och när det behövs, när det har fått antingen ett villkorat godkännande för försäljning på EU -nivå från Europeiska läkemedelsmyndigheten eller ett tillstånd för nödanvändning i berört medlemsland.

Bakgrund

Annons

Dagens gemensamma upphandlingskontrakt följer det kontrakt som Roche tecknade för produkten REGN-COV2, en kombination av Casirivimab och Imdevimab, den 31 mars 2021 och kontrakteth Glaxo Smith Kline den 27 juli 2021 för leverans av sotrovimab (VIR-7831), utvecklat i samarbete med VIR bioteknik.

EU: s strategi för covid-19-terapi, som antogs den 6 maj 2021, syftar till att bygga en bred portfölj av covid-19-terapier med målet att ha tre nya läkemedel tillgängliga i oktober 2021 och möjligen två till i slutet av året. Den täcker hela livscykeln för läkemedel från forskning, utveckling, urval av lovande kandidater, snabbt myndighetsgodkännande, tillverkning och distribution till slutanvändning. Det kommer också att samordna, skala upp och se till att EU agerar tillsammans för att säkerställa tillgång till terapi via gemensamma upphandlingar.

Strategin utgör en del av en stark europeisk hälsounion som använder en samordnad EU -strategi för att bättre skydda våra medborgares hälsa, rusta EU och dess medlemsstater för att bättre förebygga och ta itu med framtida pandemier och förbättra motståndskraften i Europas hälsosystem. Med fokus på behandling av patienter med COVID-19 fungerar strategin tillsammans med den framgångsrika EU-vaccinstrategin, genom vilken säkra och effektiva vacciner mot COVID-19 har godkänts för användning i EU för att förebygga och minska överföring av fall, samt sjukhusvistelse och dödsfall orsakade av sjukdomen.

Den 29 juni 2021 levererade strategin sitt första resultat, med tillkännagivande av fem kandidatterapeutika som snart kan vara tillgänglig för att behandla patienter i hela EU. De fem produkterna är på ett avancerat utvecklingsstadium och har en hög potential att vara bland de tre nya COVID-19-terapierna för att få godkännande i oktober 2021, målet som fastställts under strategin, förutsatt att de slutliga uppgifterna visar deras säkerhet, kvalitet och effekt .

Globalt samarbete om terapi är avgörande och en nyckelkomponent i vår strategi. Kommissionen har åtagit sig att arbeta tillsammans med internationella partner om COVID-19-terapi och göra dem tillgängliga globalt. Kommissionen undersöker också hur man kan stödja den möjliga miljön för tillverkning av hälsoprodukter, samtidigt som man stärker forskningskapaciteten i partnerländer runt om i världen.

Mer

EU: s terapeutiska strategi

Coronavirus svar

Säkra COVID-19-vacciner för européer

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend