Anslut dig till vårt nätverk!

Världen

Ledamöterna beklagar dödandet av mängder av sudanesiska demonstranter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ledamöterna gav sitt fulla stöd till en resolution som beklagar dödandet av mängder av sudanesiska demonstranter och skadade hundratals fler av landets säkerhetstjänster och andra väpnade grupper i kölvattnet av militärkuppen den 25 oktober 2021.

Ledamöterna understryker vikten av att återupprätta det sudanesiska folkets rätt att samlas och utöva sina grundläggande rättigheter för demokrati, och de fördömer oktobers kupp och kräver att den sudanesiska militärledningen omedelbart återupptar landets demokratiska övergång och uppfyller det sudanesiska folkets krav på frihet, fred och rättvisa.

Parlamentet betonade sitt starka stöd för FN:s integrerade övergångsassistansuppdrag i Sudan (UNITAMS) för att underlätta samtal för att lösa den politiska krisen och uppmanade alla sudanesiska politiska aktörer att delta i denna dialog för att återuppta övergången till civilt styre.

Ledamöterna understryker behovet av fortsatt EU-stöd för tillhandahållande av grundläggande tjänster såsom hälsa och utbildning, samtidigt som de kräver ett EU-omfattande förbud mot export, försäljning, uppdatering och underhåll av alla former av säkerhetsutrustning som kan användas eller används för internt förtryck, inklusive internetövervakningsteknik.
Texten antogs med 629 röster för, 30 emot och 31 nedlagda röster. För ytterligare information kommer den fullständiga versionen av rapporten att finnas tillgänglig här..

Dela den här artikeln:

Trend