Anslut dig till vårt nätverk!

Världen

IBA:s president Umar Kremlev erbjuder stöd till alla USA:s landslagsboxare som vill delta i IBA:s världsmästerskap för damer och herrar 2023

DELA MED SIG:

publicerade

on

I Marocko, som en del av Golden Belt Series-turneringen, hölls en öppen presskonferens med IBA:s ledning och flera globala stjärnor, inklusive Roy Jones Jr. Presskonferensen hölls för att tala om USA:s boxningsförbunds bojkott av världsmästerskapen. hölls i Indien och Uzbekistan.

IBA:s president förklarade att IBA stöder idrottare från alla länder i världen och har för avsikt att hjälpa varje boxare:

"Min åsikt, såväl som organisationens och majoriteten av boxare, är att organisationer som uppmanar sina idrottare att bojkotta mästerskapen är besläktade med hyenor - de har ingen rätt att hindra sina idrottare från att tävla i världsmästerskapen. De som aktiva försök att göra det är ännu värre – representation för varje enskilt lands kultur är viktigt för oss, och vi kommer att skydda alla våra konkurrenter. De som berövar idrottare från deltagande har ingen plats i ledningen.”

Kremlev fortsatte: "De tjänstemän som stör idrottare har ingen plats i idrottsvärlden. Internationella sportevenemang som vårt skapades för att ena världen. IBA står för fred och harmoni bland alla boxare, och i förlängningen, deras länder – eventuella tvister löses i ringen.

"Jag uppmanar också alla mina kollegor inom alla sporter att hindra dessa tjänstemän från att nå platser i ledarskapet, och därigenom undvika konflikter och säkerställa att fler internationella sporttävlingar kan äga rum utan att oroa sig för skrupelfria tjänstemän, skydda dina idrottare och intressen såväl som Det gör IBA.”

Kremlev tackade också media.

"Jag ville också tacka media. 50 procent av alla sporters framgångar beror på media, så jag vill tacka er för att ni aktivt sanktionerar ett brett utbud av sporter, och jag ber att ni fokuserar mer på sport och mindre på politik. Vi uppskattar verkligen ditt arbete och professionalism och önskar dig god hälsa."

Annons

Kremlev anmärkte senare: "Det är inte USA, inte heller dess idrottare och dess folk, utan de folkvalda som kommer och går som för närvarande är orsaken till många av dessa frågor. Detta är inte idrottarnas och folkets åsikt. Alla bör höra människors och idrottares åsikter. Det finns ett stort antal olika nationaliteter inom boxning och vi är eniga i vårt tillvägagångssätt. Vi har fullt för avsikt att hjälpa amerikanska boxare att delta i världscupen.

"Vid sitt senaste möte fattade IBA:s styrelse många positiva beslut till försvar av boxare, diskuterade frågan om finansiering av idrottare och förbund. Det primära budskapet vi har är att IBA inte bara är ytterligare en organisation, utan snarare är en boxning. familj, förenad under ett tak."

När han talade på presskonferensen inför finalen i World Boxing Tour-evenemanget, Golden Belt Series-turneringen i Marrakech, Marocko, betonade IBA-presidenten Umar Kremlev att USA:s landslag inte borde kämpa på grund av beslut som fattats av den nuvarande politiska administrationen.

"Det här beslutet tillhör inte idrottarna själva. Ingen av idrottsadministratörerna eller politikerna i världen har rätt att beröva sina idrottare sin dröm att bli världsmästare. Boxare ägnar hela sitt liv åt sporten, medan administratörer och politiker kommer och gå. De som gör detta mot våra idrottare är värre än asätare; deras beteende kränker idrottens och kulturens integritet. IBA kommer att göra sitt yttersta för att hjälpa idrottare från USA att delta i världsmästerskapen i boxning inklusive ekonomiskt stöd, om behövs. För detta har vi vårt ekonomiskt stödprogram. Vi kommer att kämpa för att varje land ska ge dem en chans att delta i våra turneringar som representerar deras flagga och hymn. Administratörer och politiker som fattar dessa beslut för idrottarna borde inte vara det. involverad i vilken sport som helst, sa president Kremlev.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend