Anslut dig till vårt nätverk!

Världen

Globala ledare misslyckas med åtaganden att skapa fler inkluderande skolor och gemenskaper, säger Special Olympics

DELA MED SIG:

publicerade

on

 I samband med den internationella utbildningsdagen utfärdade Special Olympics idag en vädjan till regeringar och samhällen runt om i världen att åta sig djärva lagstiftnings-, policy- och finansieringsåtaganden till stöd för inkluderande lärmiljöer för elever med intellektuella funktionsnedsättningar. Dr Timothy Shriver, ordförande för Special Olympics, lyfte fram fördelarna med mer inkluderande utbildningssystem i organisationens första offentliga brev om "Global State of Inclusion in Education", utmanar beslutsfattare att ta itu med de uppenbara skillnaderna som förhindrar rättvis tillgång till utbildning av hög kvalitet för studenter med Intellektuella funktionshinder. Shriver underströk hur organisationen är Unified Champion Schools® programmet skapar bättre läranderesultat för både elever med och utan intellektuella funktionsnedsättningar.

Brevet från Special Olympics kommer som svar på den globala skillnaden i data när det gäller utbildning av unga människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Denna brist på data hindrar effektivt beslutsfattande och forskning till stöd för handikappinkluderande utbildning. Framöver kommer Special Olympics att släppa sådana brev årligen för att spåra framsteg, passivitet och tillbakagång med avseende på inkludering i utbildning.

Speciellt, Special Olympics forskning som citeras i brevet finner att Europa, Nordamerika och Oceanien har det största antalet inkluderande utbildningspolicyer för funktionshinder, med över 50 procent av länderna som använder utbildningspolicyer som betonar inkludering i varje region. Öst- och Sydostasien har å andra sidan de största framstegen att göra när det gäller att skapa inkluderande utbildningssystem, med endast 6 procent av länderna i regionen som har antagit lagstiftning för att främja inkluderande utbildning.

Dr Shriver säger: "Det globala tillståndet för inkludering i utbildning 2023 var blandat. Vissa regeringar gjorde blygsamma framsteg när det gäller att främja mer inkluderande metoder i sina utbildningssystem. Men alldeles för få länder hade lagar på sina böcker som kräver inkluderande skolor, och ännu färre länder hade policyer som översätter dessa uppdrag till hållbar praxis. I slutändan hade skolor mycket sällan de resurser som krävdes för att implementera en utbildningsmodell som verkligen är inkluderande.

"Det är därför Special Olympics började utveckla programmering som skulle tillåta unga människor att leda sina kamrater och sina skolor i att skapa Special Olympics Unified Sports®-lag, samtidigt som de utmanar sina skolor att göra inkludering till en del av allt de gör. Efter år av utveckling och utmanande första steg, lanserades den första vågen av 600 Unified Champion Schools (UCS) över hela USA 2008. Över 15 år senare finns det över 30,000 152 Special Olympics Unified Champion Schools i 150,000 länder som når cirka en miljon elever . Under de kommande tre åren planerar Special Olympics att utöka UCS-programmet för att nå över två miljoner elever i 180 XNUMX skolor i XNUMX länder.”

nyligen genomförd studie från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD). fann att studenter över hela världen drabbades av betydande inlärningsförluster under covid-19-pandemin – en kris som har drabbat elever med funktionsnedsättning särskilt hårt. Enligt Global Partnership for Education’s Secretariat, ett av de mest citerade hindren för utbildning av barn med funktionshinder är allmänt förekommande diskriminerande attityder gentemot barn med funktionshinder. Special Olympics försöker sänka dessa barriärer genom att skapa delade upplevelser bland unga människor av alla förmågor, och därigenom främja grundläggande förändringar i deras tankesätt.

I decennier har Special Olympics odlat en teori och praktik om inkludering som hyllar olikheter och utnyttjar individuella och kollektiva styrkor för att främja inlärningsmiljöer som kännetecknas av acceptans, förståelse och uppskattning av andra. Uppdraget är enkelt; genom att lära barn att leka tillsammans kan de lära sig, växa och i slutändan trivas tillsammans. De framväxande bevisen på dessa delade erfarenheter avslöjar att de är transformerande för unga människors utveckling eftersom de bidrar till vad som kallas ett "inkluderande tänkesätt". Ett inkluderande tänkesätt motiverar människor att nå ut till andra som skiljer sig från dem själva eftersom det utrustar dem med de färdigheter, övertygelser och beteenden som gör det möjligt och givande att vara inkluderande. Viktigast av allt är att ett inkluderande tänkesätt går utöver hur man tänker och känner för att ge individen möjlighet att riskera sin egen sociala ställning för att vara en upstander för andra, även om sådant beteende kan leda till stigmatisering eller socialt förlöjligande.

Annons

Forskning understryker tydligt kraften i inkluderande tankesätt i utbildning. "Vad vi vet från forskningen är att Special Olympics Unified Champion Schools-programmet har en kraftfull och positiv inverkan på elever och skolor - och främjar inkluderande tankesätt och lärandegemenskaper," sa Dr Jackie Jodl, Chef, Global Youth and Education of Global Youth and Education vid Special Olympics. "Som alla lärare vet, ju mer inkluderande skolan är, desto rikare är lärmiljön."

Special Olympics signatur UCS-program syftar till att engagera studenter på alla nivåer genom sporttävlingar, klubbar, studentorganisationer och aktiviteter. Denna modell skapar möjligheter för ungdomar med och utan intellektuella funktionsnedsättningar att lära av varandra genom att bygga vänskap som överbryggar skillnader. Forskning visar att alla elever drar nytta av denna inkluderande modell, med mätbara resultat för elever både med och utan funktionsnedsättning – från en förbättrad känsla av gemenskap till bättre läsning och matteresultat.

Special Olympics-brevet om "Global State of Inclusion in Education" följer organisationens uppmaning 2023 för regeringar att avsätta minst 3 procent av sina nationella utbildningsbudgetar för att öka den sociala integrationen för studenter med intellektuella funktionsnedsättningar. Förra sommaren tillkännagav Special Olympics också bildandet av Global Leadership Coalition for Inclusion, en banbrytande multilateral ansträngning, som omfattar regeringar, industri, filantropi och utvecklingssamhället, för att öka inkluderande metoder inom utbildning och idrott och skapa mer inkluderande skolor och samhällen.

Läs hela brevet här: https://media.specialolympics.org/soi/files/Global-State-of-Inclusion-Letter.pdf

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend