Anslut dig till vårt nätverk!

Världen

Omfattningen av antisemitism i Europa "mycket värre än vad som rapporterats", säger den europeiska judiske ledaren

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

De redan massiva topparna av antisemitism i Europa sedan den 7 oktoberth, en ökning med 1000 % i vissa länder, representerar fortfarande bara "toppen av isberget", säger European Jewish Association (EJA) ordförande Rabbi Menachem Margolin.

"Om du vill veta den verkliga situationen, gör onlinerapportering möjlig", uppmanade han i ett brev som skickades till alla Equropean inrikesminister.

Rabbin Margolin vill se ett förenklat förfarande för rapportering och föreslår ett online-rapporteringsformulär tillgängligt som judar som utsätts för en antisemtisk handling kan göra en anmälan om, och som polisen kan övervaka och följa upp.

I sitt brev sa Rabbi Margolin: "Det är en beklaglig sanning, men en sanning ändå att de flesta judar som har utsatts för en antisemitisk incident, inte bryr sig om att rapportera den. Det finns ett antal anledningar till varför det är så. I många fall är antisemitism, särskilt vokal, en vardaglig händelse.''

"Det finns ofta lite hopp om något meningsfullt resultat heller, vilket betyder att många av de drabbade inte ser någon mening med att rapportera det", tillade han.

"Slutligen, och kanske viktigast av allt, att rapportera antisemitism innebär att man tar sig tid att gå till närmaste polisstation, sitta ner för en intervju och fylla i långa pappersarbete. Tillsammans döljer dessa faktorer vad vi på European Jewish Association tror är toppen av det antisemitiska isberget.''

"Jag uppmanar er att påskynda ett förenklat förfarande för att rapportera antisemitism. Den mest uppenbara lösningen är ett onlineformulär där offren kan anmäla, lämna alla nödvändiga detaljer och sedan låta ordningsmakten följa upp.

Annons

"Vi tror att de verkliga nivåerna av antisemitism i Europa är mycket, mycket värre än vad som rapporteras. För att få ett ordentligt grepp om det måste vi först förstå omfattningen och omfattningen av det vi har att göra med. Precis som ett isberg är antisemitismen i Europa idag endast delvis synlig på ytan”, avslutade rabbinen Margolin.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend