Anslut dig till vårt nätverk!

Världen

World Citizenship Report utforskar valen 2024

DELA MED SIG:

publicerade

on


CS Global Partners har släppt den tredje upplagan av sin årliga upplaga Världsmedborgarskapsrapport. Årets upplaga fokuserar på det kommande globala valet 2024 och tankarna hos personer med hög nettoförmögenhet (HNWIs) angående denna tumultartade globala period. 

CS Global Partners World Citizenship Report är fortfarande flaggskeppsanalysen av de mest angelägna frågorna som globala medborgare står inför. Rapportens tema är individers ansvarskänsla mitt i valförändringar. Rapporten utforskar skärningspunkten mellan val och skyldighet och är ett datadrivet tillvägagångssätt för att förstå medborgarskap och utvärderar resultaten i samband med valförändringar.  

I år blir historiens största globala valår, där hälften av världens befolkning röstar i ett val. Det är fler väljare än någon gång tidigare. Från Indien till USA, Storbritannien till Bangladesh kommer länder att testas på sina demokratiska meriter. World Citizenship Report ger kommentarer och analyser från forskare och forskare, inklusive University of Cambridges Center for Geopolitics, om vikten av dessa val för globala medborgare.

World Citizenship Report är världens första strävan någonsin att undersöka värdet av medborgarskap genom den globala medborgarens lins. Världsmedborgarskapsrapporten gynnar ett mångfacetterat tillvägagångssätt och använder World Citizenship Index. TheWorld Citizenship Index är ett innovativt verktyg som tar ett helhetsgrepp för att rangordna världens medborgarskap över flera dimensioner.

Genom att gå bortom typiska begrepp om passstyrka, erkänner World Citizenship Index de många anledningarna till att människor lämnar sina länder och de många anledningarna till att människor stannar. Denna rapport utmärker sig genom att lägga en större tonvikt på de olika attityderna när det gäller nyckelaspekter av medborgarskap. Världsmedborgarskapsrapporten mäter 188 länder i fem motiv som globala medborgare bryr sig mest om – säkerhet och säkerhet, ekonomiska möjligheter, livskvalitet, global rörlighet och ekonomisk frihet.  

"Vi förväntar oss att se betydande förändringar i det globala landskapet. Val kommer att åstadkomma förändring, med hopp om positiv innovation och en chans till ökad geopolitisk stabilitet. 2024 World Citizenship Report förbättras jämfört med tidigare utgåvor, när vi konfronterar globala utmaningar som globala medborgare står inför. Vår rapport har aldrig varit mer relevant och viktig”, avslutar Micha Emmett, VD för CS Global Partners.  

För den totala rankingen i World Citizenship Report tog Republiken Irland första platsen. Irland fick särskilt höga poäng för sitt säkra och stabila samhälle, växande ekonomi och ekonomiska frihet. Landet är känt för sin frodiga naturliga miljö, tillväxtcentrerade ekonomi och demokratiska stabilitet. Förra årets bästa målskytt (rankad trea på årets WCR), Danmark, fick också toppbetyg för livskvalitet, ekonomisk frihet och säkerhet och säkerhet.  

Annons

I likhet med förra årets upplaga av World Citizenship Report, rankades livskvalitetstolpen som viktigast bland de fem pelarna, enligt vår undersökning av HNWIs. Detta tyder på en varaktig koppling till de saker som ofta betyder mest i val - ofta kallade "bröd- och smörfrågor".

Politiker kommer att behöva överväga dessa frågor om de vill få stöd från den röstande befolkningen. Faktum är att pelaren för livskvalitet beaktar en nations förmåga att ge sina medborgare de saker som krävs för en hög levnadsstandard, inklusive miljökvalitet, utbildningskvalitet och sjukvårdskvalitet. Monaco, Danmark och Hongkong tog de tre bästa platserna i pelaren för livskvalitet. Storbritannien fick höga poäng, rankad sjätte bland alla nationer. USA placerades på 29:e plats.  

Liksom förra årets rapport tog afrikanska länder de 10 lägsta positionerna, med Somalia, Tchad och Sydsudan som avrundade de sämst rankade länderna. Säkerhets- och säkerhetsmotivatorn bedömer ett lands sociala trygghets- och säkerhetsmått, från styrning till brottslighet och vidare, med tanke på det skyddsnät som landet erbjuder mot instabilitet och oordning. Island tog förstaplatsen i Safety and Security-motivatorn, Schweiz kom en nära andraplats och Irland tog tredjeplatsen. Syrien fick lägst poäng i denna pelare.  

Säkerhet och säkerhet är av grundläggande betydelse, särskilt för HNWIs. När kriget fortsätter att rasa mellan Ryssland och Ukraina, och krig bröt ut mellan Israel och Palestina, kan globala medborgare vara ivriga att söka länder som är fredliga och säkra. Världsmedborgarskapsrapporten ger en guide till de säkraste och säkraste länderna, och lyfter också fram de som är mest benägna att krigföra och oenighet.  

Motivatorn för finansiell frihet mäter ett lands förmåga att tillhandahålla ett gynnsamt och stabilt regleringsklimat för etablering och funktion av företag, såväl som innehav av personliga och affärstillgångar. Danmark, Singapore och Schweiz tog de tre första platserna i denna pelare. Undersökningen av World Citizenship Report av HNWIs visade att HNWIs i Europa och andra ekonomiskt mer utvecklade regioner lägger större vikt vid investeringar, portföljdiversifiering och förmögenhetsplanering när de överväger andra medborgarskap. 45.4 procent av européerna noterade detta som en prioritet.  

Däremot betonar regioner som Latinamerika, som har mindre robusta ekonomier, arbetsmöjligheter mer än investeringar. Endast 24.1 procent av latinamerikanerna noterade investeringar, portföljdiversifiering och förmögenhetsplanering som en prioritet. Den valkontroll som rapporten tillhandahåller är en nödvändig innovation för rapportens utbud.

För att ladda ner World Citizenship Report 2024 besök: https://csglobalpartners.com/world-citizenship-report/Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend