Anslut dig till vårt nätverk!

Världen

EBRD stärker företag i Armenien, Mongoliet och Uzbekistan med lån på flera miljoner dollar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling delar risken på sex lån värda 24.3 miljoner USD som tillhandahålls av partnerbanker i Armenien, Mongoliet och Uzbekistan. Dessa senaste transaktioner under EBRD:s riskdelningsram kommer att stödja lokala företag.

EBRD använder sin Riskdelningsramverk (RSF) för att stödja expansionen av inhemska företag i de tre berörda länderna och öka utlåningskapaciteten för lokala partnerbanker. Vid EBRD:s 33:e årliga möte och affärsforum i Jerevan gick banken med på att dela hälften av risken på sex lån tillhandahållna av lokala banker med ett samlat värde på 24.3 miljoner USD.

Dessa transaktioner enligt riskdelningsavtalen mellan EBRD och lokala långivare kommer att bidra till att låsa upp nya finansierings- och tillväxtmöjligheter för lokala företag.

I Armenien delar EBRD risken på ett lån på 15.7 miljoner USD som tillhandahållits av InecoBank till TUMO Center for Creative Technologies. Medlen kommer att stödja etableringen av TUMO:s nya nav som främjar innovation och ekonomisk tillväxt i Armenien. Europeiska unionen bidrar också med 12.5 miljoner USD till den totala kostnaden för projektet.

EBRD delar också risken på ett lån på 1.2 miljoner USD som tillhandahålls av InecoBank till Karas Group, en ledande snabbmatskedja i Armenien. Lånet kommer att hjälpa företaget att utveckla och implementera sin nya marknadsföringsstrategi och renovera 28 av sina butiker.

I Mongoliet kommer EBRD att dela risken på ett rörelsekapitallån på 1.2 miljoner USD som tillhandahålls av XacBank till MyMonSource, en leverantör av elektrisk utrustning. Lånet ska bidra till att möta företagets rörelsekapitalbehov och finansiera upphandlingen av nya eltekniska produkter. MyMonSource kommer också att få ett bidrag på upp till €110,000 XNUMX under EBRD:s Färdigheter i Business-programmet, hjälpa den att attrahera, utbilda och behålla lokala talanger.

Annons

I Uzbekistan kommer EBRD att dela risken på två lån som tillhandahålls av Hamkorbank: en till Avtobus Rent, ett ledande privat bil- och bussuthyrningsföretag, och det andra till Tillo Domor, en Urgench-baserad ostproducent. Ett lån på 1.1 miljoner USD till Avtobus Rent kommer att stödja förvärvet av nya passagerarfordon, vilket hjälper till att möta den växande efterfrågan på bekväma transporter för turister i Uzbekistan. Detta projekt stöds av ett anslag på 90,500 XNUMX USD från Schweiziska statssekretariatet för ekonomiska frågor genom EBRD:s Small Business Impact Fund. Samtidigt kommer ett lån på 3.1 miljoner USD till Tillo Domor att göra det möjligt för företaget att slutföra bygget av sin nya mejeriproduktionsanläggning i slutet av 2024.

Slutligen har EBRD gått med på att dela risken på ett lån på 2 miljoner USD som Uzbekistans SQB tillhandahåller till Qadrli, en lokal tillverkare av mjöl och vetebaserade produkter, vilket kommer att göra det möjligt för företaget att skaffa mer vete och möta den växande efterfrågan på sina produkter.

RSF är ett strategiskt ramverk under bankens småföretagsinitiativ som är dedikerat till att växa och utveckla den privata sektorn i EBRD-regionerna. RSF gör det möjligt för banken att dela risken på partnerbankernas lån till stödberättigade företag som är i behov av rörelsekapital, vilket hjälper dessa företag att växa och bli mer konkurrenskraftiga.

Hittills har EBRD samarbetat med 38 lokala finansinstitut, och underlättat mer än 400 RSF-underlån till små och medelstora företag med ett totalt värde av över 1 miljard euro.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend