Anslut dig till vårt nätverk!

Afghanistan

Afghanistan: EU stöder utbildning, hälsa och försörjning för det afghanska folket med 268.3 miljoner euro

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I den stora humanitära kris Afghanistan står inför har EU lanserat projekt värda 268.3 miljoner euro, vilket ökar det livsviktiga stödet till den afghanska befolkningen. EU:s stöd fokuserar på att upprätthålla utbildning, upprätthålla försörjning och skydda folkhälsan, inklusive för flyktingar, migranter och internflyktingar. Det kanaliseras genom FN-organ som arbetar i Afghanistan och gynnar den afghanska befolkningen direkt. Två projekt stödjer människorättsförsvarare och civilsamhällesorganisationer.

Internationella partnerskapskommissionär Jutta Urpilainen sa: "Att lämna ingen bakom sig är en nyckelprincip för EU:s engagemang i världen. I dag visar vi vad vi har sagt många gånger: vi kommer inte att överge det afghanska folket. Det gläder mig att vi tar itu med grundläggande mänskliga behov och stödjer försörjning under de tydliga parametrar som fastställts av rådet för utrikesfrågor. Projekten fokuserar på hälsa, kost, rent vatten, sanitet och utbildning, särskilt för kvinnor och flickor. Vi stödjer också inkomstgenererande aktiviteter, livsmedelstrygghet och lokala marknader. Vi har reagerat snabbt för att lindra befolkningens lidande och bevara en framtid för det afghanska folket, särskilt kvinnor och ungdomar.”

De lanserade projekten är en viktig milstolpe som en del av EU:s totala stödpaket på 1 miljard euro som tillkännagavs av president Ursula von der leyen i oktober 2021. EU tar itu med grundläggande behov och tillhandahåller grundläggande försörjningsstöd utan att gå via de facto myndigheterna. Mer information finns i pressmeddelande och faktablad.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend