Anslut dig till vårt nätverk!

Afghanistan

EU:s flygbroflyg till Afghanistan ger hjälp som svar på jordbävningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter serien av jordbävningar som drabbade västra Afghanistan tidigare denna månad, har en EU Humanitarian Air Bridge till Herat landat i dag, vilket ger 92 ton nödvändiga förnödenheter för att hjälpa den drabbade befolkningen. Av den totala lasten har EU donerat 57 ton från sina egna lager i Dubai, bestående av filtar och vinteriseringssatser för tält. Ytterligare 20 ton läkemedel transporterades för Världshälsoorganisationen och 15 ton mat levererades till World Food Programme.

En andra och tredje flygning är planerad att följa inom kort från Brindisi och Dubai till Herat och Kabul. De kommer att samla in naturabidrag från Irland, Italien och EU:s humanitära partners hjälpartiklar. Frankrike förstärker också stödets transport- och lagerkapacitet.

Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič sa: "I efterdyningarna av den senaste förödande serien av jordbävningar i Afghanistan är EU beslutsamt att utöka vårt bistånd och vårt stöd till det afghanska folket i nöd. Tillsammans förenar vi oss för att ge snabb, konkret och effektiv hjälp, vilket förkroppsligar vår solidaritet och vårt engagemang för att hjälpa de drabbade att bygga upp sina liv igen.”

Efter att den första jordbävningen drabbade Afghanistan den 7 oktober godkände EU ett humanitärt biståndspaket, som inkluderade 2.5 miljoner euro i finansiering till humanitära partner på fältet, samt erbjudandet av bistånd in natura från dess egna EHRC-lager. Tillsammans med de planerade flygningarna uppgår det totala EU-stödet som svar på jordbävningen till 4.5 miljoner euro.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend