Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

Jordbruk: Kommissionen godkänner en ny skyddad geografisk beteckning från Sydafrika

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt registreringen av 'Rooibos' / 'Red Bush' från Sydafrika i registret över skyddad ursprungsbeteckning (SUB). 'Rooibos' / 'Red Bush' avser de torkade löv och stjälkar som odlas i västra Kap-provinsen och i norra Kap-provinsen, en region som är känd för sina heta torra somrar och kalla våta vintrar. 'Rooibos' / 'Red Bush' har utvecklat några unika egenskaper för att anpassa sig i detta hårda klimat och ger fruktiga, träiga och kryddiga smaker. Den skördas varje år under de varma somrarna och soltorkas strax efter skörden. Tea court-processen beskrivs ofta som en konstform och är en av de mest kritiska delarna av produktionsprocessen "Rooibos" / "Red Bush" med specifik kunskap och expertis som krävs. Användningen av de torkade bladen och stjälkarna från 'Rooibos' / 'Red Bush' som te dokumenterades först för nästan 250 år sedan. Sedan dess har dess fruktiga, söta smak resulterat i att den är en kulturell ikon i Sydafrika. Det finns för närvarande 262 geografiska beteckningar från länder utanför EU. Mer information finns i eAmbrosia databas och i kvalitetssystem sidor.

Annons

libyen

En dokumentär om Libyen: En annan falsk historia?

publicerade

on

Den brittiska statliga sändaren och nyhetsbyrån BBC skickade en förfrågan till den ryska affärsmannen Yevgeny Prigozhin (bilden) med meddelande om sin avsikt att göra en dokumentär om libyska medborgares öde. I beskrivningen av projektet anges att filmen kommer att innehålla allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna som påstås dokumenteras under striderna i Tripoli.

BBC -redaktörerna ville ta reda på från Prigozhin vilken roll ryssarna spelar i livet i det nordafrikanska landet. Representanter för brittiska statsmedier noterade att de troligen skulle hänvisa till Prigozhins kommentar i sin forskning.

Presstjänsten från företaget Concord Catering under ledning av Yevgeny Prigozhin publicerade företagarens svar.

Annons

Han påminde utländska journalister om att de amerikanska myndigheterna störtade den nordafrikanska republiken i inbördeskrig när de dödade Muammar Gaddafi 2011 och fyllde landet med extremister och terrorister. De senare är till och med integrerade i Libyens maktstrukturer. Moskva, till skillnad från Washington, hjälper invånare i andra länder, enligt affärsmannen.

Prigozhin föreslog också att BBC: s personal skulle be om kommentarer från Russian Anti-Repression Foundation om denna media vill lära sig mer om kränkningar av de mänskliga rättigheterna från Washington och dess allierade.

”Jag har inte hört något om ryssarnas kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Libyen och jag är säker på att detta är en absolut lögn. Men om du vill ha en detaljerad lista över sådana överträdelser av USA och dess allierade runt om i världen, rekommenderar jag att du kontaktar Anti-Repression Foundation för mer detaljerade kommentarer. Eller Maksim Shugaley som kastades in i Mitiga-fängelset i Libyen utan rättegång eller utredning, där han överlevde berövande och tortyr och som vet mer än någon annan om kränkningen av de mänskliga rättigheterna i detta land. Mitt råd till dig är att arbeta med fakta, inte dina russofoba känslor, säger affärsmannen till BBC-journalisterna.

Enligt presskontoret för Concord Catering har företaget upprepade gånger publicerat förklaringar om ett antal inlämnade frågor. I synnerhet rapporterade de att Yevgeny Prigozhin inte har något att göra med de ryska medborgarna som påstås delta i fientligheter på Libyens territorium. Bland de ogrundade anklagelserna finns också ett påstående att den ryska affärsmannen är ansluten till Euro-Polis LLC, som enligt rykten är ett företag som levererar militär utrustning till Libyen. Presskontoret förnekar alla anklagelser relaterade till Prigozhin-samband med den libyska konflikten, där det anges att catering och vapenförsörjning inte är relaterade företag.

Concord Caterings presstjänst nämnde också att BBC inte är det första mediet som skickar samma typ av frågor. Många andra internationella medieinnehav har engagerat sig i replikering av rykten.

Det är anmärkningsvärt att British Independent Press Standards Organization tidigare biföll ett klagomål från Prigozhin's mot Daily Telegraph för att sprida falsk information om situationen i Libyen.

Fortsätt läsa

Afrika

EU och Republiken Kenya inleder strategisk dialog och engagerar sig i genomförandet av Östafrikanska gemenskapens ekonomiska partnerskapsavtal

publicerade

on

Europeiska kommissionen har välkomnat lanseringen av den strategiska dialogen mellan Europeiska unionen och Republiken Kenya och förstärkningen av det multilaterala partnerskapet mellan EU och Östafrikanska gemenskapen (EAC). I samband med presidentpresidenten i Kenya besökte Uhuru Kenyatta, vice vice president och handelskommissionär Valdis Dombrovskis Adan Mohamed, regeringssekreterare för östafrikanska gemenskapens och regionala utveckling. Båda sidor kom överens om att bilateralt genomföra bestämmelserna om handel och ekonomiskt samarbete och utvecklingssamarbete i Ekonomiskt partnerskapsavtal (EPA) med Östafrikanska gemenskapen.

Vice VD Dombrovskis (avbildad) sa: ”Jag välkomnar Kenyas ansträngningar och ledarskap i regionen. Det är en av EU: s viktigaste handelspartner i Afrika söder om Sahara och ordföranden för gemenskapen i Östafrika. Det senaste beslutet från EAC-toppmötet tillåter EAC-medlemmar att genomföra den regionala EPA bilateralt med EU, baserat på en princip om "variabel geometri". EU kommer nu att samarbeta med Kenya - som redan har undertecknat och ratificerat den regionala EPA - om metoderna för dess genomförande. EPA är ett viktigt handels- och utvecklingsverktyg och dess genomförande med Kenya skulle vara en byggsten för regional ekonomisk integration. Vi uppmuntrar andra medlemmar av den östafrikanska gemenskapen att underteckna och ratificera EPA. ”

Internationella partnerskapskommissionären Jutta Urpilainen, som utbytte med utrikesministerns kabinetssekreterare Raychelle Omamo tillade: ”Jag välkomnar den nya drivkraften för det bilaterala förhållandet mellan EU och Kenya med överenskommelse om lanseringen av den strategiska dialogen tillsammans med ett förnyat engagemang med den östafrikanska gemenskapen. Detta kommer att skapa en dialog med fokus på gemensamma politiska mål och verkliga fördelar för alla inblandade. Vi kommer omedelbart att börja arbeta med en färdplan för att genomföra den strategiska dialogen. Vi är fast beslutna att följa landets ambitiösa gröna övergång, arbetstillfällen och digitaliseringsinsatser. Dessutom kommer investering i människor, i utbildning eller hälsa att vara avgörande för att bygga motståndskraft och hjälpa till att hantera COVID-19-utmaningar och vi arbetar intensivt med Team Europe-initiativ för att stödja små och medelstora företag och läkemedelsindustrin i Afrika för att komplettera insatserna på landsnivå. ”

Annons

Mer information finns i pressmeddelande.

Fortsätt läsa

Afrika

Afrika och Europa diskuterar investeringar för att avveckla falskt val mellan bevarande och utveckling vid Europeiska utvecklingsdagarna 2021

publicerade

on

African Wildlife Foundation (AWF) sammankallade en diskussion om afrikanska landskap för människor och vilda djur: Demontering av det falska valet mellan bevarande och utveckling onsdagen den 16 juni 2021 kl 15 CET som en del av de europeiska utvecklingsdagarna 10.

Diskussionen utforskade hur de tjänster som ekologiska system ger stöd för mänsklig existens, politisk stabilitet och ekonomiskt välstånd, särskilt i Afrika. Och hur investeringar i Afrika som om bevarande och utveckling är konkurrerande mål kommer att leda till fortsatt förlust av arter och nedbrytning av livsmiljöer. När det gäller lösningar fokuserades sessionen på den roll som Afrika-ledare spelar för att forma en mer hållbar väg genom att investera i vilda ekonomier som stimulerar bevarande och återställande samtidigt som de försörjer människor och vikten av att mobilisera till bevarande och se till att finansiering kommer dit det behövs men också hur den gröna affären kommer att omforma hur Europa investerar i afrikanska landskap. Diskussionen gjorde ett tydligt fall för smartare och grönare investeringar i Afrikas landskap.

Efter sessionen sa Frederick Kumah, vice ordförande för yttre frågor vid AWF: ”Jag är glad att sessionen utforskade den roll som afrikanska ledare behöver spela för att forma en mer hållbar väg genom att investera i naturekonomier som stimulerar bevarande och restaurering samtidigt som de försörjer människor."

Annons

Ecotrust Paulines verkställande direktör Natongo Kalunda, paneldeltagare vid diskussionen, förklarade: ”Det finns inte tillräckligt med ansträngningar i den globala konsumtionen för att förstå att naturen är en tillgång och att investeringar måste göras för att skydda den och stödja tillväxt ... Hållbarhet är beroende av dessa landskap och om investerare inte förstår det, blir det omöjligt att nå hållbarhetsmål. ”

Denna tidiga debatt presenterade paneltalare från de två kontinenterna Simon Malete, ledare för den afrikanska gruppen av förhandlare till konventionen om biologisk mångfald (CBD), Pauline Nantongo Kalunda, verkställande direktör för ekotrust och Chrysoula Zacharopoulou, ledamot av Europaparlamentet. Sessionen modererades av Simangele Msweli, Senior Manager för AWFs Youth Leadership Program.

Om African Wildlife Foundation

African Wildlife Foundation är den främsta förespråkaren för skydd av vilda djur och vilda länder som en viktig del av ett modernt och välmående Afrika. Grundades 1961 för att fokusera på Afrikas bevarandebehov, vi formulerar en unik afrikansk vision, överbryggar vetenskap och allmän politik och visar fördelarna med bevarande för att säkerställa överlevnaden för kontinentens vilda djur och vilda länder.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend