Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

Affärsenhet i Afrika: Stödja Africa Shared Value Leadership Summit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Business stödjer Africa Shared Value Leadership Summit – och ger sin röst till vinst med syftesrörelse. Över hela världen fortsätter Shared Value-gemenskapen att växa i takt med att fler företag blir medvetna om vikten av inte bara syfte utan hur en organisation kan leverera sitt syfte genom Shared Value.

I nästan två år har vi inte bara sett och känt effekterna av pandemin utan också demonstrationen av målstyrda företag när de valde att svara och stödja de samhällen där de verkar.


Africa Shared Value Leadership Summit är en sådan påverkansplattform. Under sitt femte år i år levererar toppmötet kärnuppdraget för Shared Value Africa Initiative – opinionsbildning.

Under de senaste fem åren av genomförandet av denna panafrikanska sammankomst har SVAI, tillsammans med sin implementerande partner Shift Impact Africa, lett en rörelse över hela kontinenten – premiärvisat tankeledarskap i frågor som rör social påverkan och ansvarsfullt företagande, samtidigt som det har befäst nyckeln. principer för hur företag kan anpassa sin vinst till syftet.


I år återvänder toppmötet till Johannesburg – ett hybridevenemang som kommer att bygga på de rekordstora resultaten från toppmötet 2020. I en värld som för alltid har förändrats av covid-19 kommer affärsinfluenser att samlas online och vid liveevenemanget för att bryta ner hur ekonomisk tillväxt och kontinental enhet kan se ut för Afrika.


Leder av ledningen och visar sitt engagemang för social och ekonomisk miljöpåverkan är medlemmarna i SVAI, som har kommit ombord som sponsorer – Absa, Old Mutual Limited, Enel Green Power, Abbott och Safaricom.

Alla dessa organisationer, förutom att vara medlemmar i SVAI, är sedan länge förespråkare för Shared Value över inte bara Afrika utan även resten av världen. Vilka är lämpligare röster för att delta i Africa Shared Value Leadership Summit och vara bland de uppskattade talarna på ledarskapssessionerna som äger rum den 8th och 9th i november.

 
I år är det också 10 år sedan Shared Value Business Management-konceptet utvecklades av professorerna Michael Porter och Mark Kramer vid Harvard Business School – ett drag som fick globalt stöd och visade att detta är ett av de mest kraftfulla och hållbara sätten att påverka förändring globalt. I Afrika har företagsstöd för toppmötet varit uppenbart under de senaste 5 åren, vilket visar på en ökad medvetenhet och deltagande i vinst med syfte från företag över hela kontinenten.

Annons


"När vi närmar oss COP26 är det absolut nödvändigt att vi driver diskussionerna kring vikten av att uppnå Parisavtalets mål, särskilt kring en rättvis övergång i Afrika. Det är viktigt att vi inser effekterna av klimatförändringarna, och även om de känns globalt, kommer de lösningar som krävs i Afrika att vara annorlunda eftersom vi drabbas av många socioekonomiska utmaningar som inte nödvändigtvis upplevs av den globala västern. Vikten av att stärka kapaciteten och bygga upp den kunskap som krävs för att afrikanska länder ska kunna tackla klimatförändringar i fattiga, matosäkra ekonomier är en absolut nödvändighet”, säger Sazini Mojapelo, verkställande direktör: Absa Corporate Citizenship and Community Investments.

”Näringslivet kan inte längre vara en passiv betraktare. Dess hållbarhet och tillväxt – ja, dess långsiktiga överlevnad – beror på dess förmåga att göra det strategiska skiftet. Att tänka och arbeta annorlunda. Att omfamna vinst med syfte”, säger Tabby Tsengiwe, GM: Public Affairs & Communication, Old Mutual Limited.


I år fokuserar toppmötet, för att spegla den tid vi lever i, på: ekonomisk tillväxt och AfCFTA; Den smidiga afrikanska entreprenören; Jämställdhet och integration; och SDGs och Building Back Better.

Över hela kontinenten, om inte världen, är dessa teman som har funnits under en tid men som kanske har gjorts mer angelägna av pandemi och andra miljöfrågor som påverkade det globala samfundet.

Sa Bill Price, landschef för Enel Green Power Sydafrika: "Enel Green Power är en stolt medlem av Shared Value-gemenskapen, inte bara i Afrika utan även globalt. Med 2021 firande av 10 år sedan Shared Value Business Management-konceptet utvecklades, verkar det inte som nu för oss att vara bland rösterna som deltar och stödjer Africa Shared Value Leadership Summit. Som en hållbarhetsdriven organisation tror vi starkt på kollektivets kraft i att inte bara växa starka organisationer utan också bidra till samhällets hållbara framsteg.”

För mer information och för att registrera dig för Africa Shared Value Leadership Summit, besök webbplatsen på www.africasharedvaluesummit.com.

Om Shared Value Africa Initiative: Shared Value Africa Initiative (SVAI), är en panafrikansk organisation med mandatet att förespråka antagandet av Shared Value Business Management på den afrikanska kontinenten. SVAI är den regionala partnern till det globala Shared Value Initiative skapat av ekonomerna professorerna Michael Porter och Mark Kramer från Harvard Business School. SVAI:s mål är att skapa ekosystem och orkestrera, sammankalla, motivera, skapa samarbetsrelationer inom den privata sektorn som som ett kollektiv när man arbetar tillsammans kan åstadkomma förändring i stor skala.


Om Shift Impact Africa: Shift Impact Africa, arrangörerna av e-Summit, är ett Shared Value-rådgivnings-, utbildnings- och konsultföretag som hjälper företag att hitta den Shared Value-strategi som fungerar för dem. Ofta är företag inte säkra på hur de ska gå från rent vinstfokuserat till att visa sitt ansvar gentemot sin miljö och sitt samhälle. Shift Impact Africa hjälper kunder att identifiera sociala utmaningar som är relevanta för verksamheten och hjälpa till att implementera Shared Value Business Management-strategin med fokus på hållbarhet m social och miljöpåverkan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend