Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

Torka på Afrikas horn: EU anslår 21.5 miljoner euro i ytterligare humanitär finansiering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har anslagit 21.5 miljoner euro i ytterligare humanitär finansiering till Afrikas horn för att hjälpa regionen att bekämpa det som snabbt håller på att bli dess värsta torka på decennier, som redan påverkar miljontals människor. Denna nya humanitära EU-finansiering kommer att säkerställa livräddande operationer i de mest drabbade områdena i Somalia och i de torra och halvtorra länderna i Kenya, och tillgodose de akuta behoven hos lokalbefolkningen, samtidigt som man försöker möjliggöra motståndskraftsvinster mot framtida chocker.

Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič sa: "EU är bland de första givarna som reagerar på den katastrofala torkasituationen som påverkar Afrikas horn, som hotar mer än 26 miljoner människors liv och försörjning. Denna extra finansiering kommer att skala upp akut vattenförsörjning såväl som kontanter, mathjälp, kost, hälsotjänster och akut försörjningsstöd för de mest utsatta."

Av det totala beloppet kommer 18.5 miljoner euro att allokeras till Somalia och 3 miljoner euro till Kenya. Befolkningen i de värst torkadrabbade områdena (södra och centrala Somalia och östra och norra Kenya) är beroende av säsongsbetonade regn för att försörja sig själva och sin försörjning. För närvarande kämpar sex miljoner människor för att säkra vatten och mat för sin överlevnad, och akut undernäring, särskilt bland barn under fem år, frodas. Pressmeddelandet finns tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend